kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tatlıses: Mağdur olan benim

Yeni Haber
''Küre Operasyonunun'' ardından açılan ve kamuoyunda ''Sauna Çetesi'' olarak bilinen 18 kişinin yargılandığı davanın sanıklarından türkücü İbrahim Tatlıses ifade verdi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Tatlıses'in yanı sıra, Tamer Topsakal, Siyami Gündüzoğlu, Hüseyin Osman Selçuklu, Ertuğrul Çakır ve avukatları katıldı.

Duruşmada ifade veren Tatlıses, bir önceki celse dinlenen Hüseyin Bozan'ın değil, kendisinin mağdur olduğunu savundu. Bozan'ın, Derya Tuna'yı vurduğunu öne süren Tatlıses, Bozan'ın iddialarının doğru olmadığını kaydetti. ''Benim namusuma ateş edecek, ondan sonra yaşayacak...'' ifadesini kullanan Tatlıses, şunları söyledi:

''Ben ne kendisini tanırım, ne ederim, ne de konuşmuşluğum vardır. Bana cezaevinden tehdit mektupları gönderdi. İbo Show'da şunu, bunu söyleyeceksin diye... Ben, kendisiyle anlaşmışsam, neden bana tehdit mektupları göndersin? Ortada onun anlattığı gibi olaylar yoktur. Anlattıkları tamamen yalandır. Hüseyin Bozan'ın amacı para sızdırmaktır.''

Tatlıses, ''Bozan'ın avukatlarının kendisine gelerek, Bozan'ın bir televizyon kanalına çıkıp konuşmaması için 2 milyon dolar para istediklerini'' iddia etti. ''Yalnızca bir can borcu olduğunu'' söyleyen Tatlıses, bugüne kadar hiç kimseye haraç vermediğini, ''bu olaylara nasıl bulaştığını anlayamadığını da'' söyledi.

Avukatının talebiyle bir soruya yanıt veren Tatlıses, Bozan'ın, İbo Show programını yaptığı televizyon stüdyolarına nasıl geldiğini bilmediğini belirterek, ''Bana Bozan'ın geldiğini ve barışmak istediğini söylediler. Bu istek üzerine kendisiyle konuştum. Yanımda terliyordu. Ben öptürmem, ama benim elimi öpmeye kalktı. Canlı yayın olduğu için, olağan güvenlik görevlilerinin dışında kimse yoktu. Onlar da silahsız oluyor'' diye konuştu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Selahattin Türkeli, Hüseyin Bozan'ın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince 27 Mayıs 2008'de dinlendiğini ve buna ilişkin talimatın dosyaya gönderildiğini bildirdi.

Tatlıses'in avukatı Aslıhan Barış Girgin, Bozan'ın daha önce Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine verdiği ifade ile İstanbul'da verdiği ifade arasında bir çelişki olup olmadığını bilmediklerini belirterek, inceleyip, beyanda bulunmak için süre istedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Türkeli, celse arasında Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı Daire Başkanlığı Bomba Bilgi Merkezince düzenlenen, sanık Kasım Zengin'in yer göstermesi ile elde edilen materyaller arasında irtibat bulunup bulunmadığına ilişkin 20 Mayıs 2008 tarihli raporun dosyaya gönderildiğini bildirdi.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili ise daha önce verilen esas hakkındaki görüş doğrultusunda karar verilmesini talep etti. Mahkeme Heyeti, sanık ve avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını yapmaları için süre vererek, duruşmayı erteledi.

HÜSEYİN BOZAN'IN İFADESİ

Önceki celse dinlenen Bozan, ifadesinde, Tatlıses'in, kendisinden 500 bin dolar karşılığında Derya Tuna'yı öldürmesini istediğini iddia etmişti.

Bu olayla ilgili yargılanırken, ''Tatlıses'i çok sevdiği ve saydığı için başka bir hikaye uydurduğunu'' ileri süren Bozan, ''ancak Tatlıses'in, cezaevinde bulunduğu sırada kendisine bakmadığını ve hiç para vermediğini'' savunmuştu.

Cezaevinden çıktıktan sonra üç kişinin kendisini silah zoruyla ''İbo Show''un yapıldığı binaya götürdüğünü öne süren Bozan, burada görüştükleri Tatlıses'in, ''olayı, kendisiyle ilişkilendirmesi karşılığında vaat ettiği parayı vereceğini söylediğini'' iddia etmişti.

Teklifi kabul ettiğini kaydeden Bozan, ancak parayı almak için aradığında, Tatlıses'in kendisine, ''Sana hiçbir şey vermeyeceğim. Hakim ve savcılar benim adamlarımdır. Bana bir şey olmaz'' dediğini ileri sürmüştü. Bozan, davada ifade vermemesi için tehdit edildiğini de savunmuştu.

(CİHAN)