kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ali Öz

Yüzbaşı Polat: İkna ettim istihbaratçılar ifade verdi

Enis YILDIRIM ANKARA
Hrant Dink cinayeti soruşturmasında müfettişlere konuşan yüzbaşı Polat: Albay Ali Öz astlarına baskı yapıp olayı gizlemeye çalıştı. İki istihbaratçıyı konuşmaya ben ikna ettim..
Hrant Dink'in öldürüleceğini haber almasına rağmen hiçbir işlem yapmadığı iddiasıyla hakkında soruşturma izni verilen eski Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün planını, yüzbaşı Hüsamettin Polat'ın bozduğu ortaya çıktı. Albay Öz'ün emrindeki rütbelilere baskı yaparak olayı gizlemeye çalıştığını itiraf eden iki istihbarat görevlisini, gerçekleri söylemeleri konusunda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Jandarma Yüzbaşı Hüsamettin Polat'ın ikna ettiği, soruşturma dosyasına girdi. Yüzbaşı Polat'ın, ihmali soruşturan mülkiye müfettişlerine verdiği ifadede, "Albay Öz baskı yaptığı için müfettişlere gerçekleri söylemediler. Soruşturma sonunda, Okan Şimşek ve Veysel Şahin'e, mahkemede gerçekleri anlatmalarını, aksi halde Ali Oğuz Çağlar (o dönem binbaşı idi) ve benim doğruları söyleyeceğimizi belirttim. Daha sonra beni iki kez arayıp, 'Gerçekleri anlatacağız, bize tanıklık yapar mısınız' dediler. Biz kendilerini, doğruları söylemeleri için baştan beri yönlendirdik" dedi.

'BİR İHMAL DEĞİLDİR'
Öz'ün çok titiz çalıştığını belirten Polat şöyle konuştu: "Dink'in öldürüleceğine ilişkin önceden edindiği bilgi karşısındaki kayıtsızlığı kesinlikle bir ihmal veya istihbari bilginin önemsenmemesi değildir. Öz ve yüzbaşı Metin Yıldız tüm makamları yanılttı." Polat, albay Öz'ün olayı örtbas edebilmek için çok ince plan yaptığını ileri sürdü. Polat ayrıca, Öz'ün, cinayet sonrasında bazı evrakları imha ederek düzenlettiği sahte belgelerle üst makamları yanılttığını da iddia etti. Yüzbaşı Polat, mülkiye müfettişlerine albay Ali Öz'ün kendisine de baskı yaptığını söyledi.