kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cumhurbaşkanı Gül: "Alçakça saldırının failleri mutlaka yakalanacak"

Yeni Haber
Güngören'deki patlama yerinde inceleme yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bombalı saldırıyı 'haince ve alçakça' olarak niteledi. "Utançlarından çıkıp olayı sahiplenemiyorlar" diyen Gül, saldırının faillerinin mutlaka yakalanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, inceleme yaptığı patlama yerinde basın açıklaması yaptı. 'Haince ve alçakça' olarak nitelediği saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Gül, "Acımız çok derindir. Bunu planlayanlar ne kadar insanlık dışı bir işle meşgul olduklarını görmekte. O kadar ki; masum insanları, çocukları, kadınları bilerek ve kasıtlı olarak hedef almışlardır. Ölen çocukların resimleri gazete sayfalarında basıldığında utançlarından olayı üstlenemiyorlar. Bu, alçakça ve utanç verici bir eylemdir." şeklinde konuştu.

Teröre karşı herkesi güvenlik güçlerine yardım etmeye çağıran Gül, sözlerini şöyle sürdürdü; "Herkes terörü lanetlemelidir. Dünyanın en gelişmiş veya en fakir ülkelerinde de terör vardır. Dünya terörle birlikte yaşamakta. Güvenlik güçlerimiz bu saldırının faillerini mutlaka yakalayacaktır. Bu insanlık dışı olayı yapanlar, bu çocukları, kadınları, masum insanları öldürenler kesinlikle ortaya çıkartılacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın. Güvenlik güçlerine güveniyorum. Bundan sonra bu tip saldırıları önlemek için güvenlik güçlerimizle halkımız aynı şuur içinde birlikte hareket edecektir. Bir kez daha halkımızın başı sağ olsun! "

CUMHURBAŞKANI GÜL, YARALILARI HASTANEDE ZİYARET ETTİ


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Güngören'deki patlamalarda yaralanın 5 kişiyi tedavi gördüğü Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Hastane giriş ve çıkışında vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu Gül, yaralıların sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Güngören'deki olay yerinde inceleme yaptıktan sonra Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hastane girişinde vatandaşların sevgi gösterisiyle karşılaştı. Vatandaşlarla tokalaşan Gül, daha sonra hastaneye girdi. Gül'ün ziyareti sırasında hastaneye basın mensubu alınmadı. Ziyaret sırasında polis çok yoğun güvenlik önlemi aldı.

Hastaneden ayrılırken basın mensuplarına açıklama yapan Gül, yaralıların durumunun iyi olduğunu söyledi. Gül, ziyaretin ardından Atatürk Havalimanı'na hareket etti.

CİHAN