kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Murat Ağca'nın mezarı Furkan Şentürk'ün mezarı

Özel izinle 2 arkadaş yan yana defnedildi

Deniz DERİN / SABAH
Önceki gün toprağa verilen Furkan'ın babası Başbakan'a, "Murat'la çocukluktan beri birlikte, onları ayırmayın" dedi. Başbakan'ın izniyle Murat da Furkan'ın yanına gömüldü..
Güngören'de meydana gelen patlamada hayatını kaybeden çocukluk arkadaşı Murat Ağca ve Furkan Şentürk'ü ölüm de ayıramadı. Çocukluk arkadaşı olan ve askeri lise sınavlarına beraber hazırlanıp kazanan iki arkadaştan Furkan Şentürk, Kuleli Askeri Lisesi'ne kabul edilirken, Murat Ağca 3 kilo fazlası olduğu için şans bulamadı. Sınav sonuçlarını ölümlerinden 3 gün önce öğrenen iki arkadaş, ilk patlamanın ardından birlikte olay yerine gitti ve yaşananları izledi. Ancak ikinci patlama ihtimallerde yoktu. İki arkadaştan Şentürk olay yerinde hayatını kaybederken, Ağca ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

BAŞBAKAN'DAN RİCA
Şentürk'ün cenazesi önceki gün Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı törenin ardından, Güngören Köyiçi Mezarlığı'na defnedildi. Törenin ardından Erdoğan, Şentürk ailesinin evine giderek taziyede bulundu. Kalp hastası baba Şentürk, Erdoğan'ın, "Benden bir isteğiniz var mı?" sorusu üzerine, "Oğlum Murat'la çocukluktan beri hiç ayrılmadı. Onları ayırmayın, Murat oğlumun yanına defnedilsin" ricasında bulundu. Erdoğan da bu isteği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a iletti. Bunun üzerine Şentürk'ün çocukluk arkadaşı Murat Ağca, dün arkadaşının hemen yanına defnedildi.

*GÜNGÖREN'DEKİ PATLAMADAN FOTOĞRAFLAR...

*CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...