kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Küçükçekmece'de 13 ceset

Yeni Haber
Küçükçekmece Kayabaşı Köyü'nde 13 kişinin cesedi bulundu.

Küçükçekmece'de, konteynerde taşıdıkları ve 13'ü havasızlıktan ölen kaçak göçmenleri boş araziye bırakan insan tacirleri, daha sonra kaçtı.

Kayabaşı yolunun 200 metre kadar alt bölümündeki boş arazinin yakınında bulunan kurban ve adak satış yerinde çalışanlar, bölgeye çok sayıda kaçak göçmenin bırakıldığını polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, gece saatlerinde bölgeye 13 cesedin ve çok sayıda kaçak göçmenin, insan kaçakçıları tarafından bırakıldığını belirledi. Kaçak göçmenlerden yaralı olan 13'ü, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Bu kişilerden, ellerinde kesikler bulunan 7'si tedavilerinin ardından taburcu edildi. Acil dahiliye bölümünde tedavileri süren 6 kaçağın ise susuzluğa bağlı böbrek fonksiyonlarında sorunlar olduğu, sıvı tedavisine başlandığı ve bir süre daha hastanede kalacakları belirtildi.

Kaçakçılar tarafından araziye bırakılan yabancılardan tamamının bulunabilmesi amacıyla bölgede arama çalışmaları başlatıldı. Bir polis helikopterinin de havadan destek verdiği aramalar kapsamında, 2'si kurban ve adak satış yerinde gizlenmiş, diğerleri de açık alanda ve değişik yerlerde olmak üzere çok sayıda kaçak bulundu.

Polis ekipleri, cesetlerin bulunduğu alanın etrafında güvenlik çemberi oluşturarak, sivillerin bu alana girişine izin vermedi. Küçükçekmece Cumhuriyet Savcısı da olay yerinde inceleme yaptı. Yabancı uyruklu 13 kişinin cesetleri, cenaze araçlarıyla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

POLİS SU VE YEMEK VERDİ

Halkalı Şehit Ahmet Zehir Polis Merkezine getirilen yabancıların işlemleri yapıldı.

Yabancılara polis tarafından kahvaltı, bir yemek şirketinden getirtilen yemek ve su verildi. İl Sağlık Müdürlüğüne ait 2 ambulanstaki sağlık çalışanları kaçakların tedavilerini yaparken Küçükçekmece Belediyesi görevlileri de de battaniye dağıttı.

Bu arada kaçaklardan bazılarının, taşınma sırasında uzun süre kapalı ortamda kaldıkları için baygınlık geçirdiği öğrenildi. Bu kişilerin, Yabancılar Şube Müdürlüğünden gelen tercümanlar aracılığıyla kimlik tespitleri yapılarak ifadeleri alındı.

VALİ GÜLER

İstanbul Valisi Muammer Güler, basın mensuplarının soruları üzerine, insan kaçakçılarının, İran'dan aldıkları Pakistan ve Burma uyruklu 80'e yakın kişiyi bir konteynerle önce Van'a, burada bir süre kaldıktan sonra tekrar yola çıkararak İstanbul'a kadar getirdiğini bildirdi. Güler, şöyle dedi:

''Ancak yolda balık istifi gibi insanların dizilmiş olması birçoğunu sıkıntıya sokmuş ve artık dayanılmaz hale gelince şoför mahallini yumruklayarak müdahale etmişler. Şoförün de durması sonucunda konteyner içinde 13 kişinin öldüğü, 4 kişinin oksijensizlikten şuurunu kaybettiği, 63 kişinin de hayatta olduğu tespit edilmiştir. Şoför kaçmış, ama takip ediliyor, yakalanması ihtimaldir. Bu insanların da şu anda tedavileri sürüyor. Tercümanlar aracılığıyla diğer bilgileri alıyoruz, ama maalesef kaçak göçmen konusunda yurdumuzu transit ülke olarak kullanıyorlar. Üzücü, kötü, insanlık dışı bir olay.''

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, ''Maalesef burada bir insanlık dramı var'' diye konuştu.

(AA)