kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Sanal Ergenekonculara" suç duyurusu

Yeni Haber
Sanatçı Şanar Yurdatapan'ın yürüttüğü Düşünce Suçuna Karşı Girişim'in internet siteleri olan "www.ortakpayda.org" ve "antenna-tr.org" adresli internet siteleri, kendilerine "Atabeyler Grubu-Cyber Sabotage TIM" adını veren bir hacker grubu tarafından hacklendi.

Sanatçı Yurdatapan, girişim adına Ergenekon davasını yürüten savcı Zekeriya Öz ve Başsavcı Yardımcısı ile görüşerek hackerlerin Ergenekon örgütü denilen grupla bağlantısının araştırılmasını istedi ve suç duyurusunda bulundu.

www.ortakpayda.org ve www.antenna-tr.org adresli internet siteleri, 24 Temmuz 2008'de hacklendi. Kendilerine "Atabeyler Grubu-Cyber Sabotage TIM" adını veren hackerler, "kansa kan, cansa can" yazısını yazarak siteyi tahrip ettiler. Girişim, dün Beşiktaş Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, suç işlemeye tahrik (TCK 214), suçu ve suçluyu övmek (TCK 215), halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek (TCK 216), suç işlemek amacıyla örgüt kurmak (TCK 220), bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirmek (TCK 244) suçlarının işlendiği belirtildi.

"DİKKAT "ERGENEKONCU' OLABİLİRLER"

Girişim adına Şanar Yurdatapan'ın verdiği suç duyurusunda, hackerların deşifre edilip, bahsi geçen suçlardan örgüte üye kişiler hakkında kamu davası açılması, bu örgütün finansal kaynaklarının araştırılması ve aradaki bağlantılar saptanarak, kimler tarafından kışkırtıldığının ortaya çıkarılması istendi. Suç duyurusunda ayrıca, hackerların Ergenekon veya benzeri bir oluşumla ilgili olup olmadıklarının belirlenmesi, şayet Ergenekon kovuşturmasıyla ilgileri tespit edilirse, aynı dosya içerisinde yargılanmaları talep edildi.

Yurdatapan, suç duyurusunun ardından Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz ile de görüşerek "Cyber Sabotage TIM" adlı grubun Ergenekon Örgütü ile ilişkisinin olup olmadığının ayrıca araştırılmasını istedi.

(ANKA)