kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türk yönetici, yurtdışına gitmeye % 50 zam istiyor

İstanbul'daki üst düzey yöneticiler Avrupa'daki meslektaşlarıyla aynı ücreti alıyor, yurtdışına gitmek için ise yüzde 50 zam talep ediyor..
Antal International'ın Türkiye Ofisi tarafından yapılan araştırma, İstanbul'da görev yapan üst ve orta düzey yöneticilerin Avrupa'daki meslektaşlarıyla aynı seviyede ücret aldığını ortaya koydu. İstanbul merkezli 65 uluslararası firmanın 146 yöneticisinin katılımıyla yapılan araştırmaya göre, yurtiçinden gelen teklifler yüzde 30'a varan ücret artışları önerirken, yurtdışına yönelik teklifler ise genellikle mevcut ücretlere yakın seviyelerde oluyor. Yurtdışında görev kabul eden yöneticilerin pek çoğu ise ücretten ziyade, kariyer hedeflerini ön planda tutarak hareket ediyorlar. Araştırmaya katılanların yüzde 19'u, mevcut ücretinin yüzde 20 fazlası teklif edilirse iş değiştireceklerini belirtiyorlar. Yurtdışından gelen tekliflere olumlu bakabileceğini belirtenlerin yüzde 33'ü ise yüzde 50 ya da daha üzerinde bir ücret artışı istiyor. Antal International Türkiye Genel Müdürü Mine Batıyel, yeni yatırım yapan yabancı firmaların İstanbul'daki ücret seviyeleri karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediklerini belirtiyor: "İş değişikliği yapmak isteyen üst ve orta düzey yöneticiler, Türkiye içinde yeni bir pozisyona geçerken yüzde 15 ile yüzde 30 arasında bir artış ile teklif alabilirler. Ancak bir yurtdışı teklifinin bu seviyelerde ücret artışı sunuyor olması pek kolay görünmüyor. Artık eskisi gibi, yurtdışına gidip para biriktirip dönerim anlayışının değişmesi gerekiyor. Çünkü yurtdışında alabilecekleri ücretleri bugün ülkemizde de kazanabiliyorlar."

EK GİDERLER
Genç yöneticilerin yüksek ücret beklentileri dolayısıyla yurtdışındaki Türk yönetici oranının azalma olasılığının bulunduğunu belirten Batıyel, "Genç yöneticiler yurtdışı fırsatı doğduğunda, ev kirası, mobilya masrafı, çocukların okul giderlerinin karşılanmasını da isteyebiliyorlar. Bu nedenle de yurtdışında yeni açılımlar elde etmeleri zorlaşacak" diyor.