kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hasan Köktaş

'Kuveytli ve Hintli bize yatırımı soruyor, yeni alımlar olabilir'

EPDK Başkanı Köktaş, sadece Rus değil birçok ülkeden yöneticilerin kendilerine geldiğini belirterek yeni alımlar olabileceğiini söyledi..
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, akaryakıt sektörünün çok dinamik olduğunu belirterek, "yeni oyuncu girişleri ve satın almalar yaşanabilir'' dedi. Köktaş, Lukoil'in Akpet'i satın alınması noktasında Akpet'le sözleşme yapmasının ardından değerlendirmede bulundu. Petrol piyasasında sağlanan istikrar ve güven ortamı sayesinde bu sektörde yatırım yapmanın çok cazip olduğunu ifade eden Köktaş şöyle devam etti:

BAYİ SATIN ALINIYOR
"Türkiye akaryakıt piyasası için ciddi değer yaratıldı. Bu sektörde son üç yılda sürekli ve istikrarlı bir büyüme var. Dünyanın tüm önemli petrol ve enerji şirketlerinin gözü ülkemizde. Sadece Rus şirketleri değil Kuveyt, Hindistan gibi birçok ülkeden şirket yöneticileriyle görüşüyorum. Bizden ayrıntılı olarak akaryakıt piyasasında hangi alanlarda yatırım yapabilecekleri konularında sorular soruyorlar bilgi alıyor.'' Türkiye'de akaryakıt dağıtım şirketi sayısının 46'ya ulaştığını ve bunların çoğunun son bir kaç yılda kurulduğuna dikkat çeken Köktaş, bu şirketlerin mevcut bayi ağını geliştirmek için bayilerin satış potansiyellerine göre çok yüksek bedeller ödeyerek bayi transferleri yapabildiğini ya da toptan dağıtım şirketi satın alabildiğini söyledi.