kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Tanrıverdi: Üretim Anadolu'ya kaymalı
Igeddo Moda Fuarı Almanya'nın Düsseldorf kentinde açıldı. Fuara bu yıl, aralarında 30 Türk firmasının yer aldığı toplam 1750 firma katıldı. İTKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Türkiye'de gündemi siyasetin yerine yeniden ekonominin belirlemesi gerektiğini söyleyerek, "İstanbul artık finans ve pazarlama merkezi olmalı, üretim Anadolu'ya kaymalı" dedi.

Kurşun iddiası engellemedi oyuncakta Çin ilk sırada
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, oyuncak ithalinde 211 milyon 132 bin 989 dolarla ilk sırayı Çin Halk Cumhuriyeti'nin aldığını açıkladı. Çin'den ithal edilen oyuncaklarda aşırı dozda kurşun çıktığı yönünde iddialar bulunduğunu hatırlatan Bakan Tüzmen, denetimlerinin sıklaştırıldığını belirtti. Tüzmen Türkiye'nin, 2004-2007 yılları arasında 754 milyon 70 bin 748 dolar değerinde oyuncak ithal ettiğini açıkladı.

İETT yolcularına tüm bilgiler akacak
Akbil ve Yolbil projelerini aynı çatı altında birleştiren İstanbul Elektrikli Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT), proje kapsamında ihtiyaç duyduğu tüm ürün ve çözümler için HP'yi seçti. Proje kapsamında ihtiyaç duyulan ürün ve çözümler HP ve Yıldız Bilişim Grubu şirketlerinden Datateknik ile aynı çatı altında birleşen HP Yetkili İş Ortağı BizProSistem tarafından sağlandı. İETT, yolculara gerçek zamanlı ulaşım bilgileri ve tüm toplu ulaşım araçlarında kullanılabilecek ortak bir kart sunmaya yönelik geliştirdiği AkYolBil Projesi'ni, gelecek yıldan itibaren 750 durakta uygulamaya koyacak. Bu sayede İstanbullular otobüslerin hat numaralarını, ne zaman geleceğini, gecikme bilgilerini ve hatta doluluk oranlarını dahi öğrenme imkânına sahip olacak.

TMSF'den, Salih Adası'nda el koyma
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Egebank'tan Elie Eskenazi'nin hesabına aktarılan 7 milyon 216 bin doların iade edilmemesi üzerine Bodrum'da bulunan Salih Adası'nda muvazaalı (danışıklı) satışı yapılan taşınmazın Fon adına devir ve tescilini gerçekleştirdi. TMSF'den yapılan açıklamada, Fonun, Egebank'tan kaynaklanan alacaklarının tahsili amacıyla yürürlükteki yasal düzenlemeler çerçevesinde araştırma ve incelemelere devam ettiği, banka hâkim ortakları hakkında yürütülen takip işlemlerinin yanı sıra, banka kaynağını edinen üçüncü şahıslara yönelik olarak takip işlemlerini de sürdürdüğü belirtildi.

Maça girişte akıllı kart sistemi geliyor
Mastercard Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Özlem Erçelen İmece, 2008-2009 futbol sezonunda Türkiye'de futbol karşılaşmalarına ve stadyumlara kol saatlerine iliştirilmiş temassız kredi kartı ile girilmesi için futbol kulüpleriyle görüşmeler yaptıklarını açıkladı. İmece "Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor gibi futbol takımlarımızla ortaklaşa çıkarttığımız ortak markalı kredi kartlarımız var. Spor kulüplerinin talepleri doğrultusunda bu kartları MasterCard Pay- Pass'e çevirmek ve Avrupa'da İngiltere'den sonra stadyumlara akıllı kartları sokan ilk ülke olmak önceliklerimiz arasında. Stadyumlarda oluşan alışveriş hacmini dikkate aldığımızda bu alana temassız kartların girmesi büyük yenlik olacak" dedi.

Banana Republic'in kurucusu geliyor
Perakende sektörünü bir araya getiren Perakende Günleri etkinliğinin 8'incisi bu yıl, 22-23 Ekim 2008 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşecek. Etkinliğe katılacak isimler arasında Apple markasının yaratıcılarından biri olan Guy Kawasaki ve Banana Republic'in kurucusu Mel Ziegler de bulunuyor. Bu yılki ana oturumların içindeki "Zor Zamanlar Perakende A.Ş. Bir Yönetim Tiyatrosu" oturumu ise çeşitli perakende markalarının yönetim kurulu başkanlarını bir araya getirecek. "Yönetim Kurulu", "yeni açılan bir alışveriş merkezine girme" ya da "mağazalarda indirim başlatma" gibi kararlar da dahil, perakendeyle ilgili bir dizi önemli konuyu konuşup karara bağlamak üzere Perakende Günleri 2008'in sahnesinde toplanacak.
Haberin fotoğrafları