kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Resmi Gazete, Gui-ness Rekorlar Kita-bı'nın giremeyecek

KEY ödemeleri başlayınca hak sahipleri bankalara aktı

Ziraat Bankası, KEY için ilk gün 282 bin kişiye 166 milyon YTL ödedi. Bazı hak sahipleri kimliğini götürmediği için para alamadı..
Uzun süredir beklenen Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemeleri dün başladı. 8 milyon 839 bin hak sahibine on gün içinde geri verilecek toplam 2.8 milyar YTL tutarındaki KEY paralarını ilk olarak TC kimlik numaralarının son iki rakamı 00 ila 08 olanlar aldı. Ziraat Bankası dün saat 15.30 itibariyle 282 bin kişiye 166 milyon YTL ödedi. Bunun 70 binini ATM'den yapılan ödemeler oluşturdu. Hak sahipleri, dün sabah saatlerinden itibaren Ziraat şubelerine akın etti. Şubelerde yer yer uzun kuyruklar ve işlem yoğunluğu yaşandı. Kimi vatandaşların TC kimlik numarasına göre işlem yapıldığını bilmediği gözlendi. Vatandaşlar, vezneler dışında, bankamatiklerden de paralarını alabildi. Birçok vatandaş tahmin ettiğinin altında yattığı için tepki gösterdi. Ancak işlem yapanlar bilgisayar ekranında olan paraları ödeyebileceğini söyleyerek itirazları önlemeye çalıştı. Parasının az yattığını düşünen vatandaşlar ilk itirazını çalıştığı kurumu 3 ay içinde yapma hakkı bulunuyor. Sonuç çıkmazsa sosyal güvenlik kurumuna başvurulacak.

SİTELER KİLİTLENDİ
KEY listelerinin internette yayımlandığı iki site; www.keyodemeleri.com ve http://rega.basbakanlik.gov.tr dün aşırı yüklenme sonucu kilitlendi. Yetkililer, sitelere en fazla 4 bin kişinin aynı anda girebileceğini belirtirken bu durumun, bilgisayarların kapasitesiyle ilgili olmadığını belirtti. Bu arada toplam 80 cilt olarak basılan Resmi Gazete'nin Guinness rekorlar kitabına başvuru yapılmadığı, tüm işlemleri noter huzurunda yapılmadığı için rekorlar kitabına giremeyeceği açıklandı.
Haberin fotoğrafları