kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şampiyonluk için sade para yetmez

Fatih DOĞAN-Bahadır BEYARSLAN
"Para şampiyonluğa yardım eder ama kimin şampiyon olacağını belirlemez. Para şampiyonluk demek değildir. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'nin şampiyonluğu nasıl kaybettiğini ve Sivasspor'un neler yaptığını gördük"..
Beşiktaş'ta İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman'ın kavgasının ardından kaptanlığa getirilen Matias Emilio Delgado, siyah-beyazlı takımın dümenindeki ilk röportajını SABAH'a verdi. Arjantinli orta saha oyuncusu; şampiyonluk şanslarından kendi kariyerine, kadınların ilgisinden Türk yemeklerine kadar her konudaki fikrini söyledi:

* Önümüzdeki sezon şampiyonluk için Fenerbahçe favori olarak gösteriliyor? Bu konuda neler söylemek istersin?
Roberto Carlos çok büyük bir futbolcu. Güiza da İspanya Ligi'nin son gol kralı. Luis Aragones gibi tecrübeli ve şampiyon bir teknik adamları var. Geçen sezon şampiyon olabilirlerdi ama olamadılar. Ancak ben isimlere bakmam. Benim için takım olabilmek önemlidir. Para şampiyonluğa yardım eder ama kimin şampiyon olacağını belirlemez. Yani para, şampiyonluk demek değildir. Fenerbahçe'nin geçen sezon şampiyonluğu nasıl kaçırdığını gördük. İşte Sivasspor gibi moralle ve kenetlenmeyle yola çıkan takımların da neler başarabileceğini yaşadık. Biz de takım olmayı başarırsak, şampiyonluğa ulaşırız.

"RÜŞTÜ YARDIMCI OLUYOR"

* Türkçe bilmemen, kaptanlık yaparken dezavantaj olmaz mı?
Kaptanlık önemli bir görev. Bu benim hayalimdeki bir olaydı. Önemli olan hangi dili konuştuğunuz değil, ayaklarınızın ve davranışlarınızın neler anlattığıdır. Ben bu yüzden kaptanlığın üstesinden gelebileceğimi düşünüyorum.

* Senin kaptanlığından sonra takım yemekleri daha neşeli oluyormuş.
Arjantinliler'in doğuştan sahip olduğu bir şeydir belki. Özel bir şeyler yapmıyorum. İdmanlardan arta kalan zamanlarda rahatlamak ve ekip olarak bir şeyler yapmak için çalışıyoruz. Gençlere internet ve Play Station haricinde de eğlenilebileceğini gösteriyoruz. Yemekte sohbet ediyoruz, tedavi olurken gitar çalıyoruz. Yemeklerde kimsenin erkenden kalkmaması bunun göstergesi.

* Peki Rüştü sana yardımcı oluyor mu?
Evet çok yardımcı oluyor. O, çok tecrübeli bir sporcu

"KEŞKE KAVGA ETMESELERDİ"

* İbrahim Toraman ve İbrahim Üzülmez'in kavgası için neler söyleyeceksin?
Gerçekten de çok üzücü bir olaydı. İkisi de bizim arkadaşımızdı ve çok yetenekli futbolculardı. Kimse böyle olmasını istemezdi. Ama onlar ne yaptıklarını ve ne yapacaklarını bizden daha iyi biliyorlardır.

* Sende doğal liderlik var mı?
Evet, bir yerlerde onun olduğunu düşünüyorum. Ama herkesin ayrı bir tarzı vardır.

* Ertuğrul Sağlam nasıl?
Onunla iletişimimiz çok iyi. Teknik adamlığı da çok iyi.

* Beşiktaş taraftarı önümüzdeki sezon öncesinde kombinelere ilgi göstermiyor. Sence taraftar inancını mı kaybetti? Onlara mesajın var mı?
Biz, şampiyon olmak için çalışıyoruz. Futbolda şampiyon olmak için çok çalışmanız gerekiyor. Bizde elimizden gelenin en iyisini hatta daha fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Taraftarlar da düşüncelerinde haklı olabilirler. Ama biriki maç iyi oynadıktan ve iyi futbolumuzu gördükten sonra daha fazla kombine alacaklardır. Onların desteğine ve tribüne gelmelerine çok ihtiyacımız var.

* Şampiyonluk şansınız ne?
Şampiyon olacağımıza inanıyorum. Bunun için takım olarak yıldızlaşmamız gerek. Bireysel olarak değil. İyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Bu da bizi yarışta iddialı hale getirdi.

* Geçen sezona göre ne değişti?
Futbolcuların birbirleriyle iletişimi farklı hale geldi. Yeni gelen arkadaşlarımızın ciddi katkısı olacak
Haberin fotoğrafları