kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Takıları Cannes'da yarıştı hedefleri yurtdışına taştı!

61. Cannes Film Festivali'nde hem performansı hem de şıklığıyla göz kamaştıran oyuncu Hatice Aslan'ın takılarını tasarlayan Dilara Karabay: Bundan sonra gözümü yurtdışına diktim!..
Nuri Bilge Ceylan'ın 'Üç Maymun' filmiyle 'En İyi Yönetmen' ödülünü aldığı 61. Cannes Film Festivali'nde, mücevher tasarımcısı Dilara Karabay'ın da takıları yarıştı. Oyuncu Hatice Aslan'ın boynunu ve kulaklarını süsleyen mücevherler, kırmızı halı töreninde göz kamaştırdı. "Şu anda Kapalıçarşı'nın ürettiği takıların kalitesinde dünyada çok az takı var. Yurtdışında yapılanları, fiyatları ve bunlara gösterilen ilgiyi gördükçe kahroluyorum" diyen Karabay; markalaşma yolundaki hikayesini, yurtdışına açılma planlarını Goldİstanbul dergisine anlattı.

TEK OLMALI!

* Takılara merakınız nasıl başladı?
Merakım anneannemden geliyor. Geriye dönüp baktığımda çocukken onun takılarını hatırlıyorum. Çünkü evliliğimde ya da gençken çok fazla takı takmazdım. Resim ve heykel yaptım bir dönem. Ama o altta hep varmış. Sonra takı ustası Mehmet Kabaş sayesinde takıyla tanıştım. Kapalıçarşı'ya yönlendirdi beni. Ama işin öğretme tarafı, ortağım Levon Çetin'e ait.

* Markalaşma yolunda ilk adımlarınızı nasıl attınız?
'Bu işi yapacaksam istediğim tasarımları yapmalıyım' diye düşündüm ve kendi takılarımı üretmeye başladım. Daha sonra Levon Çetin bu işi birlikte yapma teklifini getirdi. Yaklaşık 2-3 sene kadar ürünlerim Kapalıçarşı'daki atölyede sergilendi. Ancak sevdiğin işlerin arkasında daha iyi durabilmek için marka oluşturmak gerekiyor. Böylece Nişantaşı'nda bir yer tuttuk. Yurtdışı işleri de başladı

* Tasarımlarınızı yaparken neleri göz önüne alıyorsunuz?
'Bu parayı vereceksem o takı sadece bende olmalı' fikrinden yola çıkıyorum. Yani parasında değilim ama aynı masada olup da iki kadının aynı yüzüğü takması bana göre değil. Kendime has olmalı. Benim olmalı. O yüzden çok beğenilen bir model ya da klasik takılar dışında genelde tek tasarım yapıyorum.

MOR ÇOK MODA
* Severek kullandığınız taşlar hangileri?
Turmalini her türlü takıda kullanmayı çok seviyorum. Çok cazip gelen bir taş. Labradorit çok seviyorum. Bir tek Labrador Denizi'nden çıkıyor. İçinde denizin bütün renkleri bulunuyor. Kıymetli taşlardan da en çok zümrüdü severim. Pırlantadan bahsetmiyorum bile. Kadın olup da pırlanta sevmemek mümkün değil!

* Önümüzdeki sezon hangi takılar revaçta olacak?
Bu yıl çok fazla mor var. Dolayısıyla onu tamamlayan bir ametist kullanılabilir ama başka taşlar da var. Bu sezon daha sade kıyafetleri tamamlayan büyük takılar ön planda olacak.
Haberin fotoğrafları