kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Her yaş grubuna hitap eden bir oyuncuyum

MUSTAFA KIZIL
atv'nin 'Elif' dizisinde oynayan İpek Yaylacıoğlu diziseverler için tanıdık bir yüz... Daha önce 'Ihlamurlar Altında ve 'Senden Başka'da rol alan oyuncu "Sadece gençlere değil her yaş grubuna hitap ediyorum" dedi..
atv'nin yaz ekranında beğeniyle izlenen dizisi 'Elif'te rol alan İpek Yaylacıoğlu performansıyla adından söz ettiriyor. Aslında o, diziseverlerin yakından tanıdığı bir yüz... Daha önce 'Ihlamurlar Altında' ve 'Senden Başka' adlı yapımlardaki başarısıyla da konuşulan 24 yaşındaki oyuncu, dizilere reklam sektöründen transfer olmuş.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Bunun kendisi için büyük avantaj olduğunu belirten Yaylacıoğlu, "Setlere reklam filmlerinde rol alarak alıştım. Benim için büyük avantaj oldu" diyor. Genç oyuncu 'Ihlamurlar Altında' dizisinin Arap ülkelerinde gösterilmesiyle, bu ülkelerden de büyük ilgi görmüş.

* Biraz kendinizden bahseder misiniz?
1984 İstanbul doğumluyum. İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık Bölümü'nden 2006'da mezun oldum. İlk defa 5 yaşında reklamlarda oynayarak kamera karşısına geçtim. O zamandan beri çeşitli reklam filmlerinde rol alıyorum. Dizi oyunculuğu kariyerim ise 3 yıldır sürüyor.

* Başka sanat dallarıyla da ilgilendiğinizi duyduk...
Oyunculukla birlikte fotoğrafçılık ve tasarımla da ilgileniyorum. Bu yolla, kendimi konuşarak yapabileceğimden daha iyi ifade edebiliyorum sanırım.

* Şimdiye kadar hangi dizilerde oynadınız?
'Ihlamurlar Altında' adlı dizide Nalan karakterini, 'Senden Başka'da Rüya'yı oynadım ve şu anda atv'de yayınlanan 'Elif' dizisinde Melek'i canlandırıyorum.

* Oynadığınız karaktere gelen tepkiler nasıl?
Gelen tepkiler olumlu. Melek karakterinin bana uyduğunu söylüyorlar. Ancak bazıları da 'Senden Başka'daki Rüya gibi kötü karakterleri daha iyi oynadığımı düşünüyor.

* Aldığınız en ilginç tepki neydi ve kimdendi?
Yönetmenimin oyunumu beğenip ağlaması ve set ekibinin alkışlaması aldığım en güzel ve onur verici tepkiydi.

* Peki siz gerçekte nasıl bir karaktersiniz?
Her insan gibi bende de hem Rüya, hem Melek var. Rüya gibi şiddetle sahiplenen, Melek gibi iyi niyetli biriyim.

ARAPLAR'DAN İLGİ VAR
* Reklamlardan oyunculuğa geçiş avantaj mı, dezavantaj mı?
Kısa süreli prodüksiyonlar olması nedeniyle, reklam filmi çekimleri set ortamına ve kurallarına alışılması açısından bence büyük bir fırsat. Bu yüzden reklamla başlamanın bir avantaj olduğunu düşünüyorum.

* Gelecek planlarınız neler?
Yurtdışında kurslara katılarak tasarım konusunda kendimi geliştirmek istiyorum. Ve fırsat buldukça yıllardır görmek istediğim ülkelere gitmeyi planlıyorum.

* Yurtdışına açılma hedefiniz var mı?
Son zamanlarda 'Ihlamurlar Altında' dizisinin Arap ülkelerinde yayınlanmaya başlanması ile de o ülkelerden büyük bir ilgi görüyorum. Aslında özellikle gençlere hitap ettiğimi düşünmüyorum. Her yaş grubuna eşit mesafedeyim.
Haberin fotoğrafları