kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Bodrum'dan manzaralar 2

Cuma nerede kalmıştık? Hah! Türkbükü'nün gece buluşma noktası Ship A Hoy'da. O kendine tatilci süsü veren ava çıkmış kadınların hallerini yazmıştım. Topuklularla kumda yürümek, gece kulübüne gelip de dans etmemek, her gece başka erkeği avlamaya çalışmak gibi zorlu işleri var onların. Ve gece yarısı itibariyle akın akın geliyorlar Türkbükü sahiline. Erkeklere gelince... Hepsine peşin peşin geçmiş olsun diyorum. Buradan kadınlara sesleniyorum; sakın sevgilinizi tek başına Bodrum'a göndermeyin! En akıllısının bile aklını alır bu ablalar. Ship A Hoy'un iki demirbaşı var: Biri playboycan Murat Cevahir, öbürü de kankası futbolcu Sergen Yalçın. Her gece iskelenin kenarındaki masaya konuşlanıyorlar.

HADİ CENK EREN'E...
Keyfi gıcır görünen Murat'a soruyorum; "Ee Murat, bu sene Bodrum nasıl?" Yüzünü ekşitiyor; "Eski tadı yok! Tamam, bizim locamız var, (yani Ship A Hoy'da koltuklu masası var demek istiyor. Masada da çerezi, meyvesi, buz kovasında votka şişesi. Çok mühim işler bunlar, organize işler!) tekneden kızlar eksik olmuyor ama haftasonu olmadan gelmiyor esas grubumuz..." İyisi mi kendisine Serdar Ortaç'tan bir şarkı yollayayım: "Hayaaat, Murat'ı neden yoruyosuuun?" Ship A Hoy yetiyor, çünkü kimse dans etmiyor. Mekan güzel, müzik güzel, gece güzel; dans eden yok! Dans etmek sanki yasak! İyisi mi İasos 13'te Cenk Eren'e gidelim. Türkbükü'nde köprünün öbür tarafına geçiyoruz. Cenk Eren beyazlarını giymiş, sahnede 'Odalarda Işıksızım'ı söylüyor. İçeride kıyamet kopuyor. Sonradan öğreniyorum, her çarşamba ve cuma gecesi saat 01.00 oldu mu ille de Cenk Eren'de buluşuluyor. Bu gece burada bitiyor. Ertesi gün denizden sonra güneşi batırmaya Gümüşlük'e gidiyoruz. Ama nereye? En tepedeki meşhur Limon'a. Bütün masalar dolu, herkes güneşe dönmüş o müthiş manzarayı kutlamaya hazır bekliyor. Çıt çıkmıyor, limonlu votkalar, margaritalar içiliyor. Bodrum'a giderseniz sakın bu güzelliği kaçırmayın.

MAHSUN BODRUM'DA
Limon'dan sonra sıra Gümüşlük sahilindeki Mimoza'da balık yemekte. Hatıralar sarmış dört bir yanımı. En son bir yaz vakti sevdiğimle gelmiştim Gümüşlük'e. Ağacın altında sarılmış fotoğraf çektirmiştik... Ne güzeldi... Şimdiyse arkadaş grubum ve nefis bir sofra var. Her şey tam mı? Olabilir mi? Eee "Hayatta her şey senin istediğin gibi olmuyor, bu yüzden nice aşklar flu gibi netleşmiyor" demiş Şehrazat, Ajda'da söylemiş son albümünde. Hadi bir de Bianca'ya bakalım. Melek Boz'un işlettiği Rum meyhanesi var. Nefis bir yer. Rum müziği çalıyor, sirtaki yapılıyor, rakı içiliyor. Melek Boz'un yemeklerine doyulmuyor. Gece, Türkbükü sahilinde yürüyüş yaparken Divan Palmira'da oturan Mahsun Kırmızıgül'ü görerek sona eriyor. Mahsun Bodrum'a konmuş, eylülde çekeceği filminin senaryosunu yazıyormuş. Hadi hayırlısı, bekliyoruz. Bodrum'u bitiriyoruz.