kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Grubun solisti James Hetfield

Metallica fırtınası İstanbul'da esti

Nurdeniz ERKEN - Mustafa DERYAHAN
Efsanevi heavy metal grubu Metallica üçüncü konserlerinde Ali Sami Yen'i salladı. Konser grubun dünyanın dört bir yanından binlerce hayranını buluşturdu..
Dünyanın en ünlü heavy metal gruplarından Metallica'nın İstanbul Ali Sami Yen Stadı'nda verdiği konsere, grubun Türkiye ve dünyanın dört bir köşesinden gelen hayranları akın etti. Metallica hayranları ön sıraları kapabilmek için stat önünde sabah saat 05.00'ten itibaren toplanmaya başladı. Yaklaşık 40 bin kişinin izlediği konserde çoğunluğu, 17-18 yaşındaki gençler oluşturdu. Saat 14.00'te kapıların açılmasıyla birlikte içeri giren gençlerden bazılarının camili ve ayyıldızlı tişörtler giydikleri görüldü. Metallica tutkunu çocuklarını konsere yalnız göndermek istemeyen bazı anne-babalar da çocuklarına eşlik etti. Naciye Adıgüzel adlı 42 yaşındaki kadın, 17 yaşındaki yeğeni Çiğdem'le beraber Ankara'dan geldiklerini anlattı. "Yalnız gönderemedim, ben de konsere geldim" diyen Adıgüzel "Dikkat çekmemeyim diye siyah giydim" dedi.



İRANLI HAYRANLARI DA GELDİ
İstanbul konseri için grubun dünyanın dört bir yanından gelen hayranları da Ali Sami Yen'de yerini aldı. Grubu gittikleri her ülkede takip eden fanatikler dışında Türkiye'yi yakın bir durak olduğu için de tercih edenler vardı. İran'dan gelen Michael Asmar, 1988'den bu yana hayranı olduğu grubun ilk kez bir konserine geldiğini söyledi. Asmar "Ülkemde Metallica'nın konserine rejim asla izin vermez. Bunun rüyasını bile kurmam. İki gün önce İstanbul'a gezmek bahanesiyle geldim ama amacım konserdi" diye konuştu.

BABA OLUNCA KÜFÜR AZALDI
Türkiye'deki üçüncü konserlerinde stadyumu inleten grup üyelerinin hepsinin yeni baba olması nedeniyle, konser tipik Metallica konserinden daha az "küfürlü" geçti. Efsanevi grubun solisti James Hetfield, binlerce hayranına "Aramızda müthiş bir enerji var. Bunu hissedebiliyorum ve kendimi çok iyi hissediyorum" diyerek stadyumu coşturdu. Konseri izlemeye Şebnem Ferah, Mor ve Ötesi, Ogün Sanlısoy gibi Türk rockçılar da geldi.
Haberin fotoğrafları