kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kiturami ile İlhanlı Grup, yıllık 150 bin adet kapasiteli kombi fabrikası kuracak.

Haber turu

Yeşil kartlıların sayısı 15 milyon kişiye ulaştı
Türkiye'de 2000 yılında 10 milyon olan yeşil kartlı sayısı 8 yılda yüzde 50 artışla 1.5 milyona yükseldi. Yeşil kart harcama tutarı ise 18 kat artışla 3.8 milyar YTL'ye ulaştı. CHP Adana milletvekili Hulusi Güvel'in soru önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın verdiği bilgiye göre, 2000 yılında 10 milyon 126 bin 306 olan yeşil kartlı sayısı, 2008 Haziran itibariyle ile 9 milyon 229 bin 717'si aktif, 5 milyon 918 bin 21'i pasif olmak üzere toplam 15 milyon 147 bin 738'e ulaştı. Yeşil kart harcamaları ise 2000 yılında 209 milyon YTL'den 2007'de 3.8 milyar YTL'ye yükseldi.

Kiturami, Türkiye'de kombi üretecek
Isıtma-soğutma sistemleri üreticisi Güney Koreli Kiturami ile İlhanlı Grup, toplam 20 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'de kombi fabrikası kuracak. Fabrikanın 2012 yılında üretime başlaması planlanıyor. Kiturami Türkiye Genel Müdürü Mehmethan Akan, Çatalca veya Çerkezköy'de kurulmasının düşünülen fabrika için iki şirketin 10'ar milyon dolar yatırım yapacağını bildirdi. Kiturami CEO'su Kyu Won Kim de, 800 milyon dolar ciroya sahip şirketin Türkiye'deki fabrikasının, Avrupa ve Ortadoğu'nun tek tedarik merkezi olacağını ve komşu ülkelere ihracat yapacağını belirtti.

İnternet için telefon aboneliği takip ediliyor
Telekomünikasyon Kurulu İkinci Başkanı Galip Zerey, internet aboneliği için sabit telefon aboneliğinin zorunlu olmasının sadece Türkiye'de değil bir iki kuzey ülkesi dışında henüz düzenlemesi tamamlanmamış bir konu olduğunu söyledi. Zerey, "Öncelikle Telekomünikasyon Kurulu'ndan bu konuda bir karar verilmesi lazım. Konu takip edilmektedir'' dedi. "Mobil Telekomünikasyonda Kayıt Dışı ve Yansımaları" panelinde konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, ek servisler üzerinden alınan vergilerin düşürülmesinin, kayıt altına alınabilecek ekonomi parçalarının artmasını sağlayacağını söyledi.

Cari açıkla savaş komisyonu kuruluyor
Hükümet cari açığı durdurmak için, cari denge ile özel komisyonun ve çalışma gruplarının oluşturulmasına karar verdi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren başkanlığındaki ekonomi değerlendirme toplantısı sonrası yapılan açıklamada "Bu dönemde sanayi sektörünün yüzde 7.2 büyümesi, tarımın toparlanma sürecine girmesi, yıl sonu itibariyle büyüme hedefimiz olan yüzde 4.5'e yakın sayacağımıza işaret etmektedir" denildi. İhracatın bu yıl 135 milyar doları aşması beklendiği belirtilirken, yüksek seyreden enerji fiyatlarının 2008'de cari açığa eşdeğer bir enerji ithalat faturası çıkaracağına dikkat çekildi.