kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yıl sonunda sefere başlayacak vapurda revir, bebek bakım odası , evcil hayvan barınakları, büfe ve 6 adet plazma televizyon bulunacak.

4 numaralı vapur boğazda

SABAH
İstanbulluların, "Haydi Vapurunu Seç" kampanyasında 8 vapur arasından seçtiği 4 numaralı vapur, bugün törenle suya indirilecek..
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve İstanbulluların, "Haydi İstanbul Vapurunu Seç" kampanyasında oy kullanarak 8 model arasından belirlediği 4 numaralı Şehir Hatları vapurunun ilki, bugün Tuzla Çeliktrans Tersanesi'nde düzenlenen törenle suya indiriliyor. Yapımı tamamlanarak "Fatih" ismini alan vapur yıl sonunda da İstanbul sularında hizmet vermeye başlayacak. 24 Nisan - 24 Haziran 2006 tarihleri arasında düzenlenen ve 368 bin 575 oyun kullanıldığı kampanyada, İstanbulluların yüzde 41'i 4 numaralı model için oy kullandı. Türk mühendislerce Tuzla Tersanesi'nde inşa edilen vapurların her birinin maliyeti 9,3 milyon dolar. Fatih'in ardından üçer ay ara ile her bir gemi hizmete girerek 5 gemi teslim alınmış olacak.

ÇEVRECİ VE KONFORLU
Yıl sonunda hizmete girecek olan 4 numaralı vapurun boyu 68 metre, eni 13 metre. 1800 yolcu kapasiteli ve 14 deniz mili hız yapabilen vapur, gelişmiş manevra kabiliyetine sahip sistemle donatıldı. Geniş ve ferah salon, panoramik camlar, klima sistemi ve minimum titreşime sahip geminin üst, ön ve arkası açık. Güvertede oturma yerleri mevcut ve otomatik kapı sistemi ile iskeleye yanaşmadan kapılar açılmayacak. Her türlü konforun düşünüldüğü vapur, minimum yakıt sarfiyatı ve ideal egzost emisyon değerleri ile de çevreci özelliğe sahip.