kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Varile atıp üstüne beton döktüler

Rıdvan TEZEL- Deniz DERiN- Müslim SARIYAR
Babasının kiracılarıyla iş yapmasını istemeyen iç mimar, kiracının hedefi oldu. Cesedi bir varile konuldu, üstüne de beton döküldü..
İstanbul Bayrampaşa'da mobilya fabrikası bulunan 45 günlük evli iç mimar genç, babasının mallarına göz koyan kiracılarının kurbanı oldu. Zanlılar, babasının ortak iş yapmasına karşı çıkan iç mimar Cevat Şahin'i (28), boğup cesedini betonla kapattıkları varil içinde araziye attı. Organik gıda ithalat ve ihracatı yapan Hakverdi Şahin, kiracısı 'Paşa' lakaplı Abdülkadir Ekingen ile beraber, 12 Temmuz'da savcılığa 45 gündür kayıp oğlu Cevat Şahin için dilekçe verdi. Harekete geçen polis de, gencin cep telefonunu incelemeye alınca en son Abdülkadir Ekingen ile görüştüğünü belirledi. Bu sırada 17 Temmuz'da Silivri'nin Gümüşyaka beldesindeki boş arsada betonla doldurulan varilden çıkan cesedin Cevat Şahin'e ait olduğu anlaşıldı. Polis, araştırma kapsamında Ekingen'i takibe aldı. Ekingen ile kardeşlerine ait Güngören'deki otoparkta tadilat yapıldığını görünce de, "deliler silinebilir" düşüncesi ile buradaki çalışmaları gizli kamerayla izlemeye başladı.

İPUCU, OTOPARKTA KAN İZLERİ
Kamera görüntüleri incelendiğinde ise otoparktaki kan izleri görüldü ve hemen otoparka baskın düzenlendi. Ekingen'in kardeşleri Halil İbrahim Ekingen ve Süleyman Ekingen ile çalışanlar Çelik Demirtaş ve Serdar Yetkin gözaltına alındı. Mahallenin muhtarlığında çalışan Ruken Taygun'un haber vermesi üzerine ise Abdülkadir Ekingen kaçtı. Polis, kadın aza Ruken Taygun ile 6 kişiyi de çeşitli adreslere düzenlediği baskınlarla gözaltına aldı. Cinayetin detayları ise polis sorgusunda açığa çıktı. Cinayet günü Cevat Şahin, Abdülkadir Ekingen ile buluştu. Ekingen, özel otomobiliyle genç iç mimarı, otoparka götürdü. Burada bekleyen Çelik Demirtaş, Süleyman Ekingen ve Serdar Yetkin, Şahin'i önce öldüresiye dövdü ardından da boğdu. Ardından da cesedi bir varile koyup üzerine beton döktüler. İki gün sonra da varili Gümüşyaka'da boş bir araziye attılar.

'İŞİMİZİ BOZUYOR' DİYE ÖLDÜRDÜLER
Kaçan Abdülkadir Ekingen'in babası Hakverdi Şahin ile iş yapmak istediği ancak genç mimarın buna karşı çıktığı, bunun üzerine babanın "Oğlumu ikna edin" diyerek olumsuz yanıt verdiği belirlendi. Zanlılar da engel olarak gördükleri mimarı ortadan kaldırmak için korkunç cinayeti planladı. Böylece baba Şahin ile ortaklık kurup ardından da bütün mallarını ele geçireceklerdi. Baba Şahin ise, "Oğlum memlekette yetişmiş nadir mimarlardan biriydi. Ortağım olacak adam başından beri bu cinayeti planlamış. Oğlumun üstündeki paraları, çekleri ve ziynet eşyalarının hepsini almışlar" dedi. Olayla ilgili mahkemeye çıkarılan 11 kişiden Süleyman, Halil İbrahim, Veysel Ekingen, Çelik Demirtaş ve Serdar Yetkin tutuklandı.
Haberin fotoğrafları