kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BİR AYDA İKİNCİ BULDOZERLİ SALDIRI ... Üç hafta önce de bir Filistinli buldozerini araçların üzerine sürerek Kudüs'ün batısında kaosa neden olmuştu. Filistinli saldırgan üç kişiyi öldürdükten sonra vurulmuştu. Saldırı sonucu çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

Obama'ya buldozerli karşılama

ABD'de kasım ayında yapılacak olan seçimlerin güçlü adayı Obama'nın İsrail'de kalacağı otele gelmesine saatler kala Kudüs sokaklarında ikinci buldozer dehşeti yaşandı..
İsrail'de ikinci buldozer dehşeti... İsrail'in Kudüs kentinde 3 hafta önce yaşanan ve 3 kişinin hayatını kaybettiği buldozerli saldırının şokunun üstünden çok geçmeden ülke bir buldozerli saldırıyla daha sarsıldı... Yine Kudüs'te, Demokratlar'ın başkanlık adayı Barack Obama'nın şehri ziyaretinden saatler önce buldozerli bir kişi şehrin sokaklarında dehşet saçtı. Amerikan CNN televizyonu Obama'nın kalacağı King David Oteli'nin bulunduğu yola buldozeriyle giren İsrailli bir Arap'ın yoldaki arabalara ve otobüse saldırdığını kaydetti.

İLK BİR SİVİL ATEŞ ETTİ
Polis, Kudüs'ün merkezinde buldozeri çevredeki araçların üzerine süren bir kişiyi öldürdü. Buldozeri kullanan kişiye önce bir sivilin ateş açtığı, daha sonra polisin olaya müdahale ettiği belirtildi. İsrail polisi olayı bir "terör saldırısı" olarak nitelendirdi. Eylemi üstlenen olmadı. Yetkililier, Ghassen Abu Tir olduğu açıklanan 22 yaşındaki saldırganın yakınlarının İsrail hapishanelerinde olduğu belirtildi. Olayda 24 kişi yaralanırken sivil halktan ölen olmadı.

SUİKAST ENDİŞESİ
Olayın önceki gün İsrail'e giden İngiltere Başbakanı Gordon Brown'un ülkeyi terk etmesinden ve Obama'nın ziyaretinden hemen önce yaşanması birçok soru işaretini doğurdu. Obama'nın çıktığı Ortadoğu ve Avrupa ziyaretleri sırasında yoğun güvenlik önlemleri alan Amerikalı yetkililer, "drudgereport" adlı internet sitesine yaptıkları açıklamada özellikle İsrail'de olası bir suikasttan endişe edildiğini belirtmişti. Öte yandan İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in ilk kez resmi ikametgâhında Filistin lideri Mahmud Abbas'ı kabul ettiği gün saldırının yaşanması bazı Filistinli grupların iki lidere mesaj yolladığı şeklinde yorumlandı. Abbas olayı öğrendikten sonra yaptığı açıklamada, "Her tür terör saldırısını kınıyoruz"dedi.
Haberin fotoğrafları