kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Üç neslin sevgilisi Pekuysal veda etti

1949'dan beri sahnede olan; 250'den fazla oyunda ve 100'e yakın filmde rol alan Suna Pekuysal kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybetti..
Türk tiyatrosunun çınarı Suna Pekuysal, kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Beş gün önce evinde düşme sonucu kalça kemiği kırılan ve hastaneye kaldırılan Suna Pekuysal, dün saat 10.30 sıralarında kalp yetmezliği sonucu yaşamını yitirdi.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Anesteziyoloji ve Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Lütfi Telci yaptığı açıklamada, "Ameliyattan sonra yoğun bakımda yapay solunum cihazına bağlıydı. Cihazı bugün çıkaracaktık ama gece kalp durması oldu. Müdahaleler sonuç vermedi" dedi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ortapedi Cerrahı Prof. Dr. Işık Akgün ise Pekuysal'ın romatizmal bir hastalık olan "Ankilozan Spondilit" yüzünden omurgasının öne eğildiğini hatırlatarak "Öne doğru eğilmeden dolayı akciğerlerde solunum yetersizliği olur.

*SUNA PEKUYSAL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Kalça çıkığı gibi bir ameliyattan sonra, bu yaş ve bu tipteki hastalarımızı maalesef üç ay içerisinde kaybedebiliyoruz" dedi. 75 yıllık ömrünün yarım asrında şehir tiyatrolarında görev yapan; 250'den fazla oyunda, 100'e yakın filmde rol alan Suna Pekuysal için yarın Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde bir tören düzenlenecek. Ataköy 5'inci Kısım Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından Mevlanakapı Mezarlığı'na defnedilecek.
Haberin fotoğrafları