kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
CAHİT YAVUZ

Öjür ve barebere!

Geçen hafta dünyanın en ünlü tenisçileri, Turkcell Legends Cup için TED kortlarındaydı. Yıllarca geliştiremediğimiz spor kültürümüzün cılızlığı ortada... Organizasyona bu açıdan bakınca; tenis kültürü, hatta spor kültürü açısından Turkcell Legends Cup 'cuk' oturdu. Tenisi geliştirmek için tenis kültürünü edinmek şart. Bu anlamda geçen haftayı anlatan en güzel örnek, Sergi Bruguera ile Fernando Meligeni arasındaki maçtı.
Bruguera, 1994 dünya 3 numarası, 14 tekler ve 1993, 1994 yıllarında Fransa Açık şampiyonluğu var. Dip çizgiden yaptığı, topspinli vuruşlar filenin üç metre üzerinden sorti yapıp karşı dip çizgiye en yakın mesafede yere düşüyor.
Maçta yine böyle bir özel vuruşlar serisi yakaladı. Karşı dip çizgiyi yüksek spinli toplarla uzunca bir süre dövdü. Ardından kısa çaprazlarla file önüne gelerek, mükemmel bir stop voleyle puanı aldı. O ana kadar dip çizgide çekişmeli geçen maçta ralliyi bozan taraf olarak rakibine Türkçe seslendi: "Öjür dilerim!" O anda tribünler karıştı, büyük bir uğultu ve kahkahalar arasında alkışların süresi uzadıkça uzadı.

MELİGENİ'NİN CEVABI GECİKMEDİ
Meligeni bu ilgi karşısında suskunlaştı. Ama maç sonunda, öyle bir cevap verdi ki! Bir türlü maç puanından avantaj puanını alamıyordu. Bu arada kule hakemi Soner Sivri de Türkçe olarak oyundaki eşitliği mikrofondan tribünlere "Berabere" anonsuyla duyuruyordu.
İşte o anda Bruguera'nın ilk sette söylediği "Öjür dilerim!" cümlesine Brezilyalı raketten müthiş bir cevap geldi. Elindeki raketi gitar gibi kullanarak "Barebere... Barebere... Barebereeee" diye şarkı söylemeye başladı. Tribünler yine karıştı, alkış tufanı kahkahalarla birleşti.
İşte tenis kültürü bu! Oyun, sadece rakiple değil, tribündeki tenisseverle de oynanıyor. Tenisin güzelliği de burada. Goran İvanisevic, Thomas Muster, Pat Cash, Cedric Pioline, Andrei Chesnokov ve milli tenisçimiz Alaattin Karagöz. İstanbullu tenisseverlere, tenis kültürünün ne kadar zengin, ne kadar asil, ne kadar sportmence olduğunu gösterdiler. Bunu mükemmel organizasyonla sunan, başta TED Başkanı Mehmet Tınaz ve ekibine, tabii ki Turkcell adına da sevgili Koray Öztürkler'e teşekkürler!