kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu-1

'İndirimli satışlara çekidüzen getirilsin'
TÜRKİYE
Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye genelinde son yıllarda yoğun şekilde yaşanan indirimli satışlarla ilgili şikâyetlerin arttığını ifade ederek, tüketiciyi yanıltmaya yönelik indirimli satış uygulamalarına "çeki-düzen" getirilmesini istedi. TESK Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, Türkiye'de indirimli ve tasfiye satışlarının belirli bir dönem ve süresi olmadığından piyasada bir düzensizlik yaşandığını belirterek, tüketicilerin yanıltılarak yanlış tüketim eğilimlerinin oluşturulduğunu kaydetti.
ANKA

İstanbul'u Asya ve U.Doğu sermayesi bastı
İSTANBUL
Ticaret Odası (İTO) raporuna göre, İstanbul'da 2008'in ilk 6 ayında yeni kurulan firmalarda yabancı yatırımcı sayısı, 2007 yılının son 6 ayına göre yüzde 2.43 arttı. Raporda en ilgi çekici sonuçlardan biri Asya ve Uzakdoğu ülkelerinin İstanbul'a ilgisindeki artışta oldu. Yılın ilk yarısında Asya ve Uzakdoğu'da yer alan 4 ülkeden kayıt yaptırılan yabancı sermayenin değeri 77.4 milyon YTL'yi bularak, gelen toplam sermaye içinde yüzde 29 pay aldı. İTO'nun "İstanbul'da Yabancı Sermaye" raporuna göre, ilk 6 ayda İstanbul'da bin 605 yabancı yatırımcı tarafından toplam 267 milyon 195 bin YTL'lik sermaye tutarında firma kuruldu. Azerbaycan'dan 59, Hindistan'dan 21, Singapur'dan 8 ve Malezya'dan 6 yatırımcı İTO'ya yeni kayıt yaptırdı.

Koç sigortaları devretti nakdini 1 milyar $ artırdı
KOÇ
Holding, Koç Allianz Sigorta ve Koç Allianz Hayat ve Emeklik'teki hisselerinin Allianz Grubu'na satış işlemlerini tamamlayarak 353.4 milyon Euro'luk devir bedelinin tamamını peşin olarak tahsil etti. Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu, satış işlemlerinin tamamlanmasıyla Koç Holding'in nakit pozisyonunun net 1 milyar doların üzerine arttığını bildirdi. Koç Holding'den yapılan açıklamada, Koç Allianz'daki yüzde 43.4 hissenin 228.2 milyon Euro, Koç Allianz Hayat'taki yüzde 49 hissenin de 125.2 milyon Euro karşılığında Allianz Grubu'na satış işlemlerinin tamamladığı kaydedildi. Bulgurlu, gelirle Türkiye'de ve dünyada enerji, finans, otomotiv ve beyaz eşyadaki yeni yatırım ve satın alma fırsatlarının takip edileceğini belirtti.
Haberin fotoğrafları