kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Öger'in % 76 hissesi 125 milyon Euro
ALMANYA'DAN
Türkiye'ye turist gönderen tur operatörleri arasında ilk sıralarda yer alan Vural Öger'in sahip olduğu Öger Tours'un Rus milyarder Alexander Lebedev'e satıldığı haberlerini Vural Öger, 'satış yok, ortaklık var" olarak değenlendirirken Rus basınında, Lebedev'in Öger'in yüzde 76 hissesi için 125 milyon Euro verdiği ifade ediliyor. Lebedev'in anlaşmanın onaylandığı ancak paranın henüz gönderilmediği yönündeki sözlerini içiren yayınlara karşı Vural Öger, "Bu bir stratejik ortaklık. Teklif Ruslardan geldi" dedi.

Doğuş, Sofya'da metro ihalesi kazandı
TÜRK
Doğuş İnşaat ve Ticaret, Bulgaristan'ın başkenti Sofya belediyesinin açtığı metro inşaat ihalesini kazandı. Doğuş İnşaat'ın, kentte 3.8 kilometrelik bir metro güzergâhı ile 4 istasyonun inşaatını yapacağı açıklandı. İhalede, İspanyol, İtalyan ve Alman firmaları ile rekabet ederek, yapım bedeli olarak 169 milyon Euro teklif getiren Doğuş İnşaat'ın ihalede rakip 8 şirketin arasında ihaleyi kazandığı bildirildi. 6.4 kilometrelik metro tunel yapımı ile 7 metro istasyonu inşaatını içeren ihalenin 2.6 kilometrelik diğer bölümünün "Metrotrace'' tarafından kazanıldığı kaydedildi.

Kale Grubu, 51'inci yılını kutlayacak
ÇAN
ilçesinde kurulu bulunan ve bünyesinde Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim, Kaleterasit, RocaKale, Kalecolor, Kaledekor, Kalekalıp gibi birçok markayı bünyesinde barındıran Kale Grubu, kuruluşunun 51'inci yılını kutlayacak. Alınan bilgiye göre, 51'inci Yıl Geleneksel Seramik Bayramı kutlamaları 26-27 Temmuz 2008 tarihlerinde, Kaleseramik Fabrikaları'nın kurulu bulunduğu Çan ilçesinde yapılacak. Etkinliğe 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yanı sıra bazı bakanlar, milletvekilleri ile çok sayıda yerli ve yabancı davetlinin katılacağı bildirildi.

400 pilot aynı anda uçuşa gitmeyecek
THY'NİN
1 Temmuz'da Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan kalkarak Ankara-İstanbul seferini yapacak olan uçakta 'VIP yolcuların' uçağa alınmaması nedeniyle ortaya çıkan gerginlik yeni bir boyut kazandı. THY'nin, 'yemek yediği' gerekçesiyle 8 VIP yolcusunu uçağa almadığını öne süren pilot Bahadır Altan'ın iş akdini fesh etmesinin ardından pilotların bir kısmı uçuşa gitmeme kararı aldı. THY bünyesinde bin 600 pilotun olduğunu ve bunların 'aynı gün içinde görev emrini almayarak' eylem yapacağını dile getiren Hava İş Sendikası Başkanı Atılay Ayçin, "Olay gününden beri pilotlarla toplantıdayız. Aynı anda 300-400 pilotun bu eyleme katılması söz konusu. Cerrahın neşterine nasıl müdahale edilmiyorsa pilota da müdahele edilemez" değerlendirmesinde bulundu.
Haberin fotoğrafları