kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Seyyar satıcıya hayır' diyen ilk tebligat Kadıköy'den gitti

EBRU ERDOĞAN
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin alışveriş merkezlerindeki standların kaldırılması yönündeki kararı uygulanmaya başladı. İlk tahliye tebligatı Kadıköy Belediyesi tarafından Tepe Nautilus'a yapıldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Seyyar satıcıya hayır' diyen ilk tebligat Kadıköy'den gitti
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) alışveriş merkezlerindeki (AVM) standların kapanmasına yönelik kararı, yerel belediyeler tarafından uygulanmaya başladı. Kadıköy Belediyesi, Tepe Nautilus'a gönderdiği tebliğle, alışveriş merkezinde bulunan standların 1 Ağustos tarihine kadar kaldırılmasını istedi. İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, ocak ayında İBB Başkanlığı'na verdiği önergede AVM'lerdeki 'modern seyyar satıcılar'ın kaçak olduğunu öne sürmüş, İBB de alışveriş merkezlerinin, projeleri dışında yer alan bu standlar için kapatma kararı çıkarmıştı. Kararın ilk uygulayıcısı olan Kadıköy Belediyesi, Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi'ne gönderdiği tebliğle bu standların kaldırılması gerekliliğini belirtti. Tebliğde, "Yapılmış olan standların ve satış bölümlerinin kaldırılarak projeye uygun hale getirilmesi" istenirken 15 Temmuz tarihli tebliğ zaptında ise 1 Ağustos'a kadar tahliye edilmemesi durumunda standların, zabıta memurlarınca kaldırılacağı vurgulandı. Tebligatın ardından Tepe Nautilus yöneticileri, Kadıköy Belediyesi'yle görüşmelere başlarken, stand sahipleri ise bu görüşmelerden çıkacak sonucu bekliyor.

1 MİLYON $'LIK STAND
Tepe Nautilus'a yapılan tebligatın standlardaki istihdamın yanı sıra, alışveriş merkezlerinin gelirlerini de azaltacağı ifade ediliyor. Modern seyyar satıcıların aylık kirasının 4 bin-5 bin dolar civarında olduğu Tepe Nautilus, bu standları çıkarmak zorunda kalması durumunda yılda 1 milyon dolar civarında gelir kaybı yaşayacak. Öte yandan Kadıköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Sadık Kayhan, böyle bir uygulamayla kendilerinin de ilk kez karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "Tepe Nautilus'un bizdeki projelerinde bu standlar gözükmüyor. Bu nedenle İBB'den gelen tebliği uygulamakla yükümlüyüz."