kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Petkim'in kapasitesini iki katına çıkaracağız
Petkim'in yüzde 51'lik kamu hissesinin blok satışına ilişkin özelleştirme ihalesini kazanan Socar-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubu'nun (OGG) oluşturduğu yeni Yönetim Kurulu Başkanı Rövnag Abdullayev, kendilerini Türkiye'de yabancı yatırımcı olarak görmediklerini söyleyerek "Petkim'in kapasitesini iki katına çıkaracağız'' dedi. Turcas Başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdal Aksoy," Petkim'de yeni petrokimya ürünlerinin üretimi için minimum 2 milyar dolar, rafineriler için de minimum 3 milyar dolarlık yatırım yapacağız'' dedi. Aksoy, siyasi gelişmelerin yatırımlarda tedirginlik yaratmadığını sözlerine ekledi.

Kart ücreti ödememek için dava açılmalı
Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin verdiği bankaların müşterilerinden kart ücreti almamasına yönelik karar tüm kart sahiplerini kapsamayacak. Bakanlar bu karar dolayısıyla kart ücretlerinden vazgeçmeyecek. Ancak dava açanlar bu haktan yararlanacak. Yargıtay kararı emsal olacağı için davaya bakan mahkemeler, dava açan vatandaşın kart ücreti ödememesi gerektiği yönünde karar verebilir. Tüketici Hakem heyetinin verdiği, 'kredi kartı ücreti'nin alınmamasına ilişkin kararın iptalini görüşen Yargıtay, davacı bankayı haksız bulmuştu.

Adabank yeniden satışa çıkarıldı
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), Adabank'ın satışına ilişkin duyurusu, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. Adabank Ticari ve İktisadi bütünlüğünün muhammen bedeli 55 milyon ABD doları, katılımcılardan alınacak olan geçici teminat tutarı ise 5 milyon 500 bin ABD doları olarak belirlendi. İhale, 10 Eylül 2008'de, saat 14.00'de kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek. Kurulun ihaleye pazarlık usulüyle devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık, 12 Eylül 2008'de yapılacak.

'Kamu kamuyu seviyor kimse alacağını almıyor'
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Hasan Köktaş, dağıtım sisteminin artık özel sektör eliyle işletileceğini, bu nedenle aydınlatma giderinin tahsil edilememesi diye bir konunun söz konusu olamayacağını belirtti. Enerjinin şu anda kamudan kamuya olduğu için birbirlerini çok sevdiğini belirten Köktaş. "Biri alacağını almıyor, diğeri borcunu ödemiyor. 2015'e kadar gitmez zaten. Konuyla ilgili yönetmelik yayımlama görevi Kurul'a verildi. 1 Ocak 2009'dan geçerli olacak" diye konuştu.

TOKİ kredi taksit faizini % 4.5 artırdı
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), kredi ve konut bedellerinin ödenmesine ilişkin taksitleri, yılın ikinci yarısı için yüzde 4.5 artırdı. Arsa satışlarına ilişkin borç taksitlerine ise yüzde 13.76 artış uygulandı. Konut kredilerinin kullanım ve geri ödemeleri ile idarece inşaa ettirilen ve 6 aylık memur maaş artış oranına bağlı olarak satışa sunulan yeni projelerin geri ödemelerine esas borç bakiyeleri ve taksit bedelleri, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı olan yüzde 4.5 ile güncellendi.
Haberin fotoğrafları