kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Şifo' sattığının beşte birini eğitime verecek

MENEKŞE ATASELİM
Beşiktaş'ın Şifo olarak tanınan futbolcusu Mehmet Özdilek 'Şifom' marka giyim ürünlerini Boyner'lerde satışa çıkaracak. Hedef kendi mağazalarını açmak..
Şubat ayında ticarete atılmaya karar vererek eşiyle yüzde 50 ortak olup kısa sürede kendi spor giyim markası Şifom'u yaratan Beşiktaş'ın emektar kaptanı Mehmet Özdilek, 14 parçalık ilk koleksiyonunu piyasaya sürmeye hazır. İlk etapta 15 bin adetlik üretim yapan hazır giyim sektörünün yeni transferi 'Şifo Mehmet'in asıl amacı ise tüm spor malzemeleri ve giysilerinin bir arada satıldığı bir spor market yaratmak. 2001'de yaptığı jübilenin ardından futbola veda eden ve maçın gelirini Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na (TEGV) bağışlayan Şifo, bu kez de ürünlerinin satışından 6 ay boyunca kazanacağı her kuruşun yüzde 20'sini TEGV'e aktaracak. Yalnızca Beşiktaşlıların değil, her renkten futbolseverin sevgisini kazanan ünlü sporcu, "Muhakkak çok iyi rakiplerimiz var ama bu markanın baş mankeni benim ve çok iddialıyım" diyor.

* Şifom nasıl ortaya çıktı? Sektör çok zorlu, çekindiniz mi?
Aile arasında konuşurken ortaya atılan bir fikirdi. Şifom'daki M harfinin anlamı olayı sahiplenmek. Bu işin arkasında olduğumuzun göstergesi. Başarılı olmamamız için hiçbir neden yok. Markanın baş mankeni ben olacağım. Bu işe girerken de hiçbir tereddüdüm olmadı, çok iyi markalar ama biz de savaşın içinde olacağız. Zaten adım bir marka. Bu da bir avantaj.

* Ne tür ürünler olacak?
Formadan bilekliğe, eşofmandan tişörte ve şapkaya kadar ilk etapta 14 çeşit üründen oluşacak, 15 bin adetlik bir spor giyim koleksiyonu var. Ürünlerin neredeyse yarısı çocuklar için ama bayan ve erkek de var. Öncelikle 8 farklı paket halinde ürünler satışa çıkacak.