kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ali Pandır

"Fiat istesin, Bursa'da Alfa Romeo'yu geliştiririz"

ÖZHAN TEZEL
40'ıncı yaşını kutlamaya hazırlanan Koç Holding-Fiat ortaklığı TOFAŞ fikri mülkiyet hakkı kendisine ait araçlara Yeni Doblo'yu da ekledi. TOFAŞ'ın CEO'su Pandır, "Fiat istesin, Bursa'da Alfa Romeo bile geliştiririz" dedi..
Fiat'ın dünyadaki en büyük 3 üretim tesisinden biri olan Koç Holding- FIAT ortaklığı TOFAŞ son 3 yılda yaptığı 1 milyar Euro'luk yatırım hamlesi ile üretimde 400 binlik kapasiteye ulaştı. 1.5 milyar dolarlık ihracat rakamını 3 milyar dolar çıkarmayı arzulayan TOFAŞ'ın bir başka hedefi ise bütün ürünlerindeki mülkiyet hakkı oranını yüzde 100 seviyesine çıkarıp Mini- Cargo ve Yeni Doblo'dan sonra Alfa Romeo'nun yeni modellerinden birini Bursa'da geliştirmek. Fikri mülkiyet hakkı kendilerine ticari araç projeleri ile ArGe'ye verdikleri önemi giderek artırdıklarını belirten TOFAŞ CEO'su Ali Pandır, "Bursa'da üretilen her aracın illa yüzde 100 Türk mühendisliğin eseri olması gerekmiyor. Fakat biz 'yaparız' diyoruz. Sanatsal tasarımı yine İtalya'da yapalır. Fakat ürün Bursa'da geliştirilebilir. FIAT isterse Alfa Romeo'nun yeni modellerini Türkiye'de geliştiririz. Buna talibiz" şeklinde konuştu.

ALFA ROMEO'YA TALİBİZ
Önümüzdeki hafta 40'ıncı yılını kutlamaya hazırlanan TOFAŞ'ın CEO'su Pandır, bünyelerinde Lancia'nın Ypsilon Sport MomoDesign modelinin tanıtım akşamında sorularımızı yanıtladı. Türk otomotiv sektörünü içinde bulunduğu durumu değerlendiren Pandır, aynı zamanda TOFAŞ olarak geldikleri noktadan da övgüyle söz etti. Araştırma geliştirme faaliyetlerini artık üretimden ayırmak gerektiğini belirten Pandır, "önümüzdeki 3 yıl boyunca ne kadar Alfa modeli üretiliyorsa bir o kadar daha yollara çıkaracağız" diyen Alfa Romeo CEO'su Luca de Meo'ya mesaj verdi; "Fiat istesin, yeni Alfa Romeo'ları Bursa'da geliştirelim. TOFAŞ buna talip. Hem ticari hem de binek otomobil üretip ihraç ediyoruz. Ayrıca Fiat büyüyen bir marka olduğu için İtalya'da kimseyi işsiz bırakmadan bize iş verebiliyor. Bu yüzden ArGe'ye önem veriyoruz. FIAT'ın artık Rusya'da üreteceği bir Alfa Romeo'yu TOFAŞ'ta tasarlayıp geliştirebiliriz."
Haberin fotoğrafları