kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Yağı sevdik, Komili ile büyürüz'

Meltem ERSOY EKONOMİ
Kırlangıç ve Madra'nın ardından şimdi de Unilever'den Komili markasını almak için anlaşan Anadolu Grubu Başkanı Özilhan, "Yağ işinde pozisyonumuzu güçlendirmek istiyorduk, yatırımlar sürecek" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Yağı sevdik, Komili ile büyürüz'
Anadolu Grubu'nun çoğunluk hissesinin sahibi Yazıcılar Holding, bağlı ortaklığı Ana Gıda, Unilever ile tüm Komili markalarının satın alınmasına ilişkin anlaşma imzaladı. Zeytinyağı, ayçiçek yağı ve mısır yağı olmak üzere yenilenebilir sıvı yağlar ve muhtelif gıda ürünlerini kapsayan Komili markalarının satış bedeli açıklanmadı. Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Unilever'in dünya politikası olarak yağ işinden çıkmayı seçtiğini hatırlatarak, "Buna karşılık biz de yağ işimizi ve Kırlangıç'ı güçlendirmek istiyorduk, iki tarafın istekleri örtüşünce süreç çabuk ilerledi ve kısa süre içinde sonuçlandı" dedi. 2001 yılından bu yana yağ işinin içinde olduklarını dile getiren Özilhan, bu sektörü sevdiklerini ve pozisyonlarını güçlendirmek amacını taşıdıklarını vurguladı.

MARKA KALACAK
Özilhan, Unilever ile 15-20 gündür görüşme halinde olduklarını söylerken, 2007 cirosu 26 milyon Euro olan Komili'nin kendileri için en doğru basamak olduğunu belirtti. Komili markasını koruyacaklarını ve bu markaya da yatırım yapacaklarını dile getiren Özilhan, yağ sektöründe bundan sonra da etkili olmak için hareket edeceklerini kaydetti. Özilhan, bundan sonra yeni satın almalar olup olmayacağı konusunu ise "Artık satın alma olacağını sanmıyorum, ama hedeflerimiz doğrultusunda yeni yatırımlar gündeme gelebilir" şeklinde değerlendirdi. Anadolu Grubu, yağ sektörüne Türk Petrol Holding'e ait olan Kırlangıç ve Sezai Ömer Madra'yı 2001 yılında 3.4 trilyon liraya satın alarak girmişti. Anadolu Grubu, markaları İcra Mahkemesi'nin açtığı ihalede tek katılımcı olarak almıştı. Bu markaların, toplam üretim kapasitesi yılda 40 bin ton, Yarımca'daki kapalı üretim alanları ise 8 bin metrekare.
Haberin fotoğrafları