kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Lehman Brothers Avrupa, Ortadoğu ve Asya Pasifik CEO'su Isaacs ve Lehman Brothers Türkiye CEO'su Uzay Konak, Türkiye ofisinin resmi açılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'Bakın size burada et ikram ettik, demek ki Lehman batmayacak'

"İflas edecek" söylentileriyle çalkalanan yatırım bankası Lehman Brothers Avrupa CEO'su Isaacs, gazetecilerin "Likidite sıkıntısında mısınız?" sorusuna "Size burada et ikram ettiğimize göre batmıyoruz" şeklinde yanıt verdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Bakın size burada et ikram ettik, demek ki Lehman batmayacak'
ABD'de küresel krizden darbe yiyen yatırım bankalarından Lehman Brothers, Türkiye'de ofis açtı. Lehman Brothers'ın Avrupa, Ortadoğu ve Asya Pasifik CEO'su Jeremy Isaacs, Türk gazetecilerin "Lehman Brothers ABD'de likidite sıkıntısı içinde mi? İflas eden Bear Streans benzeri bir durum bekleniyor mu?" yönündeki sorusuna espirili bir yanıt verdi. Isaacs şöyle konuştu: "Bear Stearns çok trajik bir durumdu. Bizimle ilgili de birçok dedikodu ve söylenti yayıldı. Ancak iki kurum arasındaki en büyük fark bizim müşterimizin nakitini bilançomuzun bir parçası olarak göstermiyor olmamız. Ayrıca 45 milyar dolarlık nakit ve ek olarak da 100 milyar dolarlık likit aktifimiz bizi rekabetçi ve güçlü kılıyor. Söylentiler anlamlı değil. Bakın size burada et ısmarlıyoruz demek ki batmıyoruz"

'KRİZİN % 75'İNİ GERİDE BIRAKTIK'
Uluslararası finans krizinde bankaların zararlarının yüzde 75'inin geride kaldığını ancak piyasalardaki bozulmanın uzun sürebileceğini söyledi. Piyasaların artık eskisi gibi olamayacağını belirten Isaacs, "Birgün uyanınca piyasaların eskisi gibi olacağını beklemek doğru değil. Eski dinamiklere ulaşamayacağız. Ucuz petrol ve gıda dönemi bitti. Risk artık makul bir şekilde fiyatlandırılıyor. Şirketler ve yatırımcılar yüksek risk getirisi yerine maliyet kontrolü, aktif dağılımları ve bilançolarında verimliğe odaklandı" dedi. Lehman Brothers Türkiye ofisinin resmi açılış toplantısında gazetecilerle biraraya gelen Isaacs, finans krizinin ekonominin geneline yayılması ile baskısını artırdığını dile getirdi. ABD piyasalarının uluslararası piyasalara göre krizi 1 yıl öncesinden takip ettiğini ve İngiltere'nin de finans krizinde ABD ile Batı Avrupa arasında bir yerde olduğunu işaret eden Isaacs, bu nedenle daha heyecan verici ve hızlı büyüyen piyasalara odaklandıklarını kaydetti. Türkiye'de 10 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiklerini ve pazarı iyi tanıdıklarını bildiren Isaacs, "Çin, Hindistan, İngiltere bizim için neyse Türkiye de bizim için aynı. Fiziksel olarak iki yıldır zaten buradayız. Ofisimizi açarak uluslararası bütün hizmet portföyünü Türkiye'ye getirmiş olduk" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları