kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu-1

Toyota Hybrid için çok çalıştı ve öldü
ÇALIŞKANLIKLARIYLA
ünlü Japonlar bu kez ölümle sonuçlanan bir olayın şokunu yaşıyor. Toyota firmasının en önemli mühendislerinden biri kalp krizinden öldü. Toyota Camry serisinin hybrid verisyonunu geliştiren ekibin başında olan Japon mühendisin eşi 'çok çalışmaktan öldü' diyerek firmaya dava açtı. İsmi açıklanmayan mühendisin Toyota'ya dava açan eşinin avukatı yaptığı açıklamada "Camry modelinin hybrid versiyonunu geliştirirken çok fazla baksı altında çalıştı. Ölmeden iki ay öncesine kadar ayda 80 saatin çok üzerinde çalıştı" denildi.
DIŞ HABERLER

'99 bin firma kayıt içinde ama ürkek'
İSTANBUL
Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, İTO'nun meslek gruplarının kodlanmasına yönelik yaptığı çalışmada 99 bin işletmenin kayıt içinde ve düzgün bir şekilde çalıştığını ancak çeşitli nedenlerle adreslerinin bilinmesini istemediğini söyledi Yalçıntaş, "Oda başkanı olarak belki bu üyelerimi 'ürkek' olarak tanımlayabilirim" dedi. Bugün itibarıyla İTO'da kayıtlı 286 bin 225 tane aktif şirket bulunduğunu aktaran Yalçıntaş, geriye 99 bin üye kaldığını belirtti. Yalçıntaş, çalışmanın maliyetini 1.5 milyon YTL olarak açıkladı.
AA

'Artist' çocuklar için suç duyurusu
DENİZLİ'DE,
erken emeklilik için küçük çocukları çalışıyormuş gibi sigortalamak üzere kurulan 5 reklam ajansının tescili iptal edildi ve bu işyerleri hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Bu ajansların yasa yürürlüğe girmeden önce sigortaladığı yaklaşık 30 çocuğun sigortası da iptal edildi. Sosyal Güvenlik Kurumu Denizli İl Müdürü Ayhan Dorum, "İlk incelemelerde 5 reklam ajansının sırf çocukları sigorta yapmak için kurulduğunu tespit ettik. Hemen tescili iptal ettik ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk" dedi.
Ufuk SOYHAN/DENİZLİ

Kazalar en çok işin ilk 2 saatinde yaşanıyor
TÜRKİYE
Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) tarafından gerçekleştiren "MESS Üyelerinde İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları İstatistikleri" araştırmasına göre, iş kazaları en fazla pazartesi oluyor. 158 MESS üyesi işyerindeki mavi ve beyaz yakalı 117 bin 449 çalışanya yapılan araştırmaya göre, geçen yıl 21 meslek hastalığı tespit edilirken, 6 bin 616 iş kazası yaşandı. Buna göre, 2007'de her 100 çalışandan 6'sı iş kazası geçirdi. Geçen yıl kaza sıklık oranında önceki yıla göre düşüş, kaza ağırlık oranında ise artış yaşandı. 2007'de daha az oranda iş kazası yaşanırken, bu kazalar sonucunda yaşanan kayıp işgünü oranı ise arttı. Araştırmaşa göre en fazla iş kazası pazartesi, ilk iki saatlik zaman diliminde yaşanıyor.
Haberin fotoğrafları