kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ziraat Bankası'nın Bankacılık Okulu 16'ncı dönem mezuniyet töreni bankanın Tandoğan'daki Genel Müdürlük binasında yapıldı. Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, tünelli soygun ile ilgili personelini ihmalinin olmadığını belirtti.

"Emekli biri gelip de 'Kasamda 100 trilyon vardı' derse ispatlasın"

ANKARA
Ziraat Bankası Genel Müdürü Çağlar, tünel kazılarak müşterilere ait kiralık kasalarının soyulmasını "Türk bankacılık tarihinde bir ilk" olarak niteledi ve soygunda personel hatası bulunmadığını söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
"Emekli biri gelip de 'Kasamda 100 trilyon vardı' derse ispatlasın"
Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Balgat Şubesi'ne tünel kazılarak müşterilere ait kiralık kasalarının soyulmasını "Türk bankacılık tarihinde bir ilk" olarak niteledi. Soygunda personel hatası veya geç müdahalenin söz konusu olmadığını belirten Çağlar, kiralık kasaları açılan müşterilerin zararlarını karşılayacaklarını söyledi. Ziraat Bankası Teftiş Kurulu da, "film gibi soygunu" incelemeye alırken Çağlar, polisin ortaya koyacağı senaryoyu beklediklerini ifade etti.

"PERSONEL İHMALİ YOK"
Ziraat Bankası Bankacılık Okulu 16'ncı dönem mezuniyet törenine katılan Çağlar, bankanın Balgat Şubesi'nin tünel kazılarak soyulmasına ilişkin soruları yanıtladı. Toplam 11 özel kasanının açıldığını anımsatan Çağlar, müşterilerin mağduriyetlerini gidereceklerini söyledi. Kasalardaki hasar tespitinin emniyet yetkilileri tarafından yapıldığını belirten Çağlar, "İçindeki kıymetli eşya konusunda müşterilerin beyanlarına başvuracağız. Ziraat Bankası güvenin simgesidir. Ancak, emekli birisi de tutup kasamda '100 trilyon param vardı' derse bu çok afaki olur. O zaman da ispatla deriz" diye konuştu. Soyguncuların özel kasaların olduğu bölüme girdikleri anda alarmın çaldığını ifade eden Çağlar, "Polis 2 dakika sonra olay yerine geldi. Personel de 10 dakika sonra oradaydı. Ancak özel kasaların bulunduğu kapı kilidi içeriden, soyguncular tarafından bozulduğu için polis ve personel içeriye giremedi" dedi. Olaya geç müdahalenin söz konusu olmadığını ifade Çağlar, şöyle devam etti: "Ortada profesyonelce yapılan bir soygun var. Zamanında müdahale edilmiş, alarm ve kameranın bozuk olması, kapının açık olması gibi personeli suçlayacak hiçbir şey yok. İçerideki kilidin bozulması ya da iptal edilmesi sonucunda içeriye girilememiştir. Kiralık kasaların olduğu yerler kalın çelik kapılardan oluşuyor. Alt tarafı ise çelik değil."