kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İşte Güiza'dan ilk açıklama

AA
Yeni Haber
Fenerbahçe'nin yeni transferi Daniel Güiza, İspanyol kulübü Real Mallorca'dan ayrılırken yaptığı açıklamada, ''Umarım Türkiye'de de gol kralı olurum'' dedi.

Real Mallorca Kulübü'nün internet sitesinde yayımlanan röportajda, İspanya'da 1 kez gol kralı olduğunu hatırlatan Güiza, ''İnşallah orada da kazanır, eğlenir ve önemli şeyler yaparım. Burada olduğu gibi Fenerbahçe'de de çok çalışmayı sürdüreceğim. Gollerimin arkası gelecek'' diye konuştu.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için sabırsızlandığını dile getiren İspanyol futbolcu, ''Özellikle Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin zevkini çıkarmak istiyorum. Çok güzel ve başarılı bir yıl geçirdim. Şimdi büyük bir kulübe gidiyorum. Geçen yıl ligde Fenerbahçe'yi gördüm. Bakalım bu yıl orada önemli şeyler yapabilecek ve ligi kazanabilecek miyiz?'' yorumunu yaptı.

İlk kez İspanya dışında bir kulüpte oynayacak olan Güiza, bu durumun özellikle ailesini zorlayacağını ve Türkiye'nin uzak olduğunu bildirdi.

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Luis Aragones'in, kendisini İspanya Milli Takımı'na çağırarak 13. Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde oynatmasıyla ilgili olarak, ''Bana yeterince güveniyor'' diyen Güiza, şöyle devam etti:

''Avrupa Şampiyonası'nda daha az oynamayı bekliyordum ve beni oynatmasından çok memnun oldum. Fenerbahçe'de de bana fırsatlar vermeyi sürdürmesini ve bunları iyi değerlendirmeyi umuyorum.''


Güiza, ''Luis sana ne dedi?'' sorusuna ise, ''Gerçekte hiçbir şey. O zaman hiçbir şey bilmiyordu'' yanıtını verdi.

Güiza, yarın Mallorca'ya giderek eski kulübündeki arkadaşlarıyla vedalaşacağını kaydetti.