kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Olimpiyatlarda yarışacağı için çok mutlu olduğunu söyleyen Aydın, "Şu ana kadar 800 metrede en iyi derece benim. 18 yaşımda çok büyük bir tecrübe yaşayacağım. Pekin'de Türkiye 'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum" diye konuştu.

Pistlerin gözü aydın

Süreyya Ayhan'ın 8 yıldır kıralamayan 800 metre Türkiye rekorunu ele geçiren Merve Aydın, Dünya Gençler Şampiyonası'nda da iddialı..
Atletizm'de Süreyya Ayhan'ın 800 metrede 8 yıldır kırılamayan büyükler Türkiye rekorunu kıran Enka Spor Kulübü'nün genç atleti Merve Aydın, aynı zamanda olimpiyat B barajını da geçtiği için büyük bir sevinç yaşadı. Süreyya Ayhan'ın 20 Ağustos 2000'de elde ettiği 2.00.64'lük dereceyi, 2.00.33'e taşıyan Merve, aynı zamanda 2.00.94'lük derecesiyle gençler rekorunun da yeni sahibi. 4 yıldır atletizm yapan 18 yaşındaki Merve, 11 Haziran 2006'da Enka Grand Prix yarışlarında 800 metrede 2.07.10'luk derecesiyle yıldızlar Türkiye rekorunu kırmıştı. "Süreyya Ayhan gibi bir atletin rekorunu kırdığım için çok mutluyum" diyen Merve Aydın bugün Polonya'da başlayacak Dünya Gençler Şampionası'nda da iddialı. Genç atlet, "Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek ve kürsüye çıkmak istiyorum. Ailem, antrenörüm ve kulübümün bana verdiği destekle şu an buradayım. İnşallah ileride daha iyisi olacak. Kendime inanıyor ve güveniyorum" şeklinde konuştu.