kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MELİHA OKUR

Suna Kıraç ödülü kendisi alacak

Bu yıl 80' inci yılını kutlayan Otokoç, Koç Topluluğu'nun 1928'de otomotiv sektöründe ilk faaliyet gösteren şirketi. Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç'un ilk işyeri.
Otokoç, Koç Holding'in vizyonunun çizildiği şirket olma özelliğini sürdürüyor. Otokoç, neredeyse Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt!..
Şirketlerde, köklü geçmiş güçlü geleceği yaratıyor. Yaratıcılar, patronlar ve çalışanlar. Rahmetli Vehbi Koç, Otokoç'u kurmuş ama kendisi okuyamadığı için hayatını eğitime adamış. Aynı şekilde ailesinin de eğitim için canla başla çalışmasını istemiş. Oğlu Rahmi, kızları Semahat, Suna ve rahmetli Sevgi Gönül eğitim konusunda gerekeni yaptı. Türkiye, eğitime yaptıkları katkı için Koç ailesine teşekkür etmeli!
Türkiye'nin 90 bin çalışanıyla en fazla iş ve aş yaratan topluluğunun Koç Holding olduğu da unutulmamalı. Koç Holding, Türkiye'nin küresel dünya ile rekabet edebilecek sayılı holdinginlerinden birisi.
Nereden nereye?
Koç Holding, 'Önce insan, sonra eğitim' diyor. Koç ailesinden Suna Kıraç, eğitime yaptığı katkıdan dolayı ödüllendiriliyor. Ödülü veren kurum Boğaziçi Üniversitesi FenEdebiyat Fakültesi, Kıraç'a ' eğitimde fırsat eşitsizliğini' kaldırmak için gösterdiği çabalar nedeniyle 15 Temmuz'da fahri doktora unvanı veriyor.
Kıraç, ödülü kendisi alacak.
Ve belki de yakalandığı hastalık sonrası ilk kez kamuoyunun önüne çıkacak. Böylesine zor bir hastalıkla mücadele etmenin ve yeniden hayata başlamanın nasıl bir duygu olduğunu, nasıl mücadele edilmesi gerektiğini hepimize anlatacak!.. Yanında eşi Kıraç'a Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç ile kızı İpek Kıraç ve ailesi olacak.
Aydınlık Türkiye'ye duyurulur.