kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Basketbolda kura günü

Avrupa Ligi'nde F.Bahçe Ül-ker ile Efes Pilsen, yenilenenULEB Cup'ta iki ön eleme tu-ru oynayacak G.Saray'ınrakipleri bugün belli oluyor..
ULEB Avrupa Ligi ve Euro Challenge Cup'ta kuralar bugün Almanya'nın Berlin kentinde çekiliyor. Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker'in Türkiye'yi temsil edeceği Avrupa Ligi'nde kura çekimi TSİ saat 13.00'de başlayacak ve birinci tur grupları belirlenecek. Geçen sezon çeyrek final başarısı gösteren F.Bahçe Ülker 2. torbada. Birinci tur maçları 22 Ekim 2008'de başlayacak ve 15 Ocak 2009'da sona erecek. 24 takımın katılacağı kurada, değişen statü ile geçmiş yıllarda uygulanan 8'er takımlı 3 grup yerine, 6'şar takımlı dört grup oluşturulacak. Gruplarda ilk dörde girecek takımlar Top 16'ya yükselecek. Top 16 karşılaşmaları ise 28 Ocak 2009'da başlayıp, 12 Mart 2009 tarihinde sona erecek.

GALATASARAY ÖN ELEMEDE

ULEB Cup ve FIBA Cup'ın birleşmesiyle bu sezon ilk kez oynanacak Euro Challenge Cup'ın kuraları bugün çekilecek. Türkiye'den Beşiktaş Cola Turka ve Türk Telekom kupaya ilk turdan katılacak 24 takım arasında. İki ön eleme turundan gelecek 8 takımın katılımı ile bu sayı 32'ye çıkacak. Geçen sezon ULEB Cup'ta yarı final oynayan Galatasaray Cafe Crown da iki ön eleme turu oynayacak ekipler arasında.