kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MEİTE

Stoper Afrika'dan

YAŞAR YALÇIN
Galatasaray, çok yönlü savunma oyuncusu arayışında rotayı Fildişi Sahili asıllı Meite'ye ve Ganalı Mensah'a çevirdi. İki futbolcu için de temaslara başlandı..
Harry Kewell'ı kadrosuna dahil ederek taraftarını sevindiren, Julio Baptista için de girişimlerini sürdüren Galatasaray, transfer harekatında hız kesmiyor. Song'un gidişinin ardından savunmaya mutlaka bir takviye yapmak isteyen sarı- kırmızılı yönetim, John Mensah ve Abdoulaye Meite'yle ilgileniyor. Tercihini, çok yönlü bir savunma oyuncusundan yana kullanmak isteyen Galatasaray, bu yüzden hem stoper hem de sağ bek olarak görev yapabilen Dario Simic'te ısrarcı olmuş ancak bu transfer gerçekleşmemişti. İşte bu yüzden Cimbom, Simic gibi çok yönlü oyuncular olan Meite ve Mensah'ı listesine kattı.

'G.SARAY BENİ İSTİYOR'
İngiltere'nin Bolton Wanderers takımında forma giyen 27 yaşındaki Fildişi Sahili asıllı Meite'nin Galatasaray ve West Bromwich Albion'dan transfer teklifi aldığı Ada basınında dile getirilmeye başlandı. Asıl mevkii stoper olan 1.85'lik yıldız, gerektiğinde sağ bek de oynuyor. Fransa'nın Rennes takımında oynayan 25 yaşındaki Ganalı Mensah ise Galatasaray'ın kendisini istediğini resmen açıkladı. Kendisiyle ilgilenen birçok kulübün bulunduğunu söyleyen yıldız futbolcu, "Galatasaray, Marsilya ve Monaco beni transfer etmek istiyor. Ancak hiçbiriyle kesin bir anlaşmaya varmadım" dedi. Asıl mevki sağ bek olan Mensah'ın stoper oynama özelliği de bulunuyor.

MANİCHE YENİDEN LİSTEDE
Yönetimi bekleyen sorun ise yüksek bonservis bedelleri. Mensah'ın maliyetinin 6.5 milyon euro'ya kadar çıkması kafaları karıştırıyor. Öte yandan 2006 Dünya Kupası sırasında Galatasaray'ın almak istediği Maniche yeniden transfer listesine girdi. Atletico Madrid'ten ayrılmak isteyen 30 yaşındaki Portekizli oyuncuya eski kulübü Porto ile birlikte PSG, Monaco ve Everton da talip. Fransız basınında çıkan iddialara göre Galatasaray bu futbolcu ile anlaşma zemini arıyor.
Haberin fotoğrafları