kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
CAHİT YAVUZ

Çılgınlık bitti!

Dünyanın en büyük spor organizasyonu sıralamasında ilk sıralarda yer almayı başarabilmiş en prestijli tennis turnuvası Wimbledon, sıradışı bir erkekler finaliyle sona erdi. Sıradışıydı çünkü dünyanın 1 ve 2 numaraları toplara öyle vuruşlar yaptı ki, bu vuruşların literatürde kaydı yoktu. Nadal maçın başından sonuna kadar yaptığı şaşırtma vuruşları dışındaki tüm topları Federer'in backhand bölgesine gönderdi. Bu taktik Federer'in oyundaki vuruş zenginliğini ve silahlarını ortadan kaldırdı . İlk 2 set art arda 6/4'lük skorlarla Nadal'ın oldu. Üçüncü setin başında yağan yağmur maçın yönünü değiştirdi. Yaklaşık 1 saat 10 dakikalık aradan sonra bu kez sahnede Federer vardı. Cebindeki en son sürprizi çıkaran Federer, önce süratli servislerle ve ardından file önündeki voleleriyle sayı üretmeyi başardı. Ve o da art arda 2 seti tiebreak sonunda kazanarak skoru 2-2 yaptı.
Final setinde ise eşitlik bozulmadı. Birbirine inanılması çok zor, görülmemiş toplarla karşılık veren iki tenisçi 6-6'yı buldu. O sırada yağmur tekrar merkez kortun kapanmasına neden oldu. Ve bu kez yarım saatlik bir aradan sonra maç tekrar başladı. İşte o anda fizik üstünlüğünü kullanan, gergin ve baskı yüklü atmosfere rağmen toplara sert, isabetli vuruşlar yapmayı başaran Nadal olağanüstü bir performans sonunda şampiyonluğa ulaştı.

748.4 MİLYON KİŞİYE ULAŞTI
1937 den beri yayınlanan Wimbledon'u bu yıl, tam 129 kanal 748.4 milyon kişiye canlı olarak ulaştırdı. Ve bu yayınların sadece % 40'i şifreli kanallardı. 10.211 saat yayın yapıldı. Caverage yani izlenme oranları % 25 arttı. 800 kişilik medya ordusunun dışında, dünyanın sayılı gazetecilerinden 450'si oradaydı.
Ve bu büyük organizasyon tam bir yaşayan organizma gibi çalıştı. 6000 kişilik bir ekibin yarattığı sinerjiden dünyanın en büyük ve prestijli organizasyonu çıktı. Bunlardan 290'ı top toplayıcı çocuklardan oluştu. 1600 kişi yiyecek içecek hizmetini verdi. Sadece 46 kişi skorboardlardaki rakamları değiştirmekle görevliydi. Araç transferlerinde ve taşımacılıkta 870 kişi, güvenlikte 480 kişi çalıştı.
İşte dünyanın en önemli spor organizasyonunu da sonuçta ne yaptığını bilen işini seven insanlar tarafından ve yine büyük bir başarı öyküsünü ortaya çıkartarak gerçekleştirdi.