kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kamçılı adam!

DENİZ DERİNSU / OĞUZ YÖRÜK
F.Bahçe'nin hocası Aragones, idmanlarda adeta kişilik değiştiriyor. Neredeyse futbolcular kadar aktif olan Dede, herkesten de aynı şeyi bekliyor. Kurallarından asla taviz vermiyor..
Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Fenerbahçe'de, en çok merak edilen isim teknik direktör Aragones. Saha dışında oldukça sakin bir görüntü çizen, son derece ağır olan ve zaman zaman 'dinlenmeye' geçtiği gözlenen 70 yaşındaki teknik adam, sahada ise bambaşka bir görüntü çiziyor. Antrenman başladığı anda sanki 70 yaşındaki Aragones gidiyor; yerine kıpır kıpır bir delikanlı geliyor. Çalışma sırasında yerinde duramayan İspanyol hoca, futbolcularıyla aynı hareketleri yapıyor, klasik deyişle idman boyunca sahada ayağını basmadık yer bırakmıyor. Kendisi bu kadar hareketli olan Aragones, herkesten de aynı şekilde davranmasını istiyor.

* ARAGONES FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

MALZEMECİYE FIRÇA
En küçük hatayı affetmiyor. Uyarılarını ertelemiyor. Hata yapan, yeterince çalışmayan, İspanyol hocanın gazabından kurtulamıyor. Örneğin dün sabah malzemeci Cemil, Aragones kendisinden top istediğinde biraz ağır kalınca sert bir uyarı aldı. Yıllardır Fenerbahçe'yi takip eden basın mensupları, idmanların bu şekilde devam etmesi halinde sarı-lacivertli futbolculara 90 dakikanın yetmeyeceği görüşünde birleşiyor. İdmanlarda böyle bir görüntü veren Aragones'in sıkı sıkıya uyulmasını istediği bir takım kuralları da var.

ARAGONES KANUNLARI
Her antrenman öncesi futbolcularını toplayan İspanyol teknik adam yaklaşık yarım saat süreyle çalışmada neler yapacaklarını ve bunların faydalarını öğrencilerine anlatıyor. Kahvaltı ve yemek saatlerinde herkesin dakik olması gerekiyor. İdman aralarında bütün futbolcular dinlenmek zorunda. Otelin içinde şapka giymek bile yasak. Fenerbahçeli futbolcular, gece 00:00'da yatmaya mecbur. Bu saatten sonra odalarda telefon, televizyon ve internet yasak. Zaten futbolcuların da yoğun idman programları nedeniyle gece yarısından sonra böyle şeylere takati kalmıyor.