kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

FT: Türkiye'deki son gelişmeler yatırımcıları ürküttü

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
FT: Türkiye'deki son gelişmeler yatırımcıları ürküttü
AKP hakkındaki kapatma davası ve Ergenekon soruşturmasının yatırımcıları ürküttüğü öne sürüldü.

Financial Times, Ergenekon soruşturması kapsamındaki gözaltıların finansal piyasaları olumsuz etkileyerek gerilimi arttırdığını belirtti. Eurasia Grubu'nun analisti Wolfango Piccoli de, "Laiklerin, soruşturmanın ordunun prestijini zedeleme girişimi olmasından kuşkulandıkları"nı belirterek "Ordunun sert bir açıklama ile tepki göstermesi olasıdır" dedi.

*ERGENEKON OPERASYONU'NDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Ekonomi gazetesi Financial Times, AKP hakkındaki kapatma davası ve Ergenekon soruşturması kapsamındaki son gözaltıların piyasalar üzerinde etkilerini değerlendirdiği haberinde, bu gelişmelerin yatırımcıları ürküttüğünü kaydetti.

Türk hisselerin Salı günü yüzde 6 değer kaybettiğine dikkat çeken gazete, bazı analistlerin yüzde 25'e kadar aşırı değerli olduğunu söyledikleri liranın da euro karşısında gerilediğini belirtti.

Yerel yatırımcıların satışa geçtiğini ancak bunun başlıca nedeniyle zayıflayan Avrupa piyasaları olsa da "Hükümet ile laik kurumlar arasındaki çatışmanın Türk varlıklarına olan güveni zedelediği" yorumunu yapan gazete, uzmanların görüşlerine de yer verdi.

Londra'daki Eurasia Grubu'nun analisti Wolfango Piccoli de, müsterilerine yönelik bir notta Ergenekon soruşturmasına ilişkin olarak "Laiklerin, soruşturmanın ordunun prestijini zedeleme girişimi olmasından kuşkulandıkları"nı belirterek "Ordunun sert bir açıklama ile tepki göstermesi olasıdır" dedi. Piccoli böyle bir çıkışın "Durumu daha da alevlendireceği"ni de öne sürdü.

"SİYASİ İSTİKRAR KISA VE ORTA VADEDE YENİDEN TESİS EDİLMEYECEK"

İstanbul'daki Ekspres Invest'in baş iktisatçısı Güldem Atabay ise, Türk piyasalarının AKP hakkındaki kapatma davasını daha önce satın aldıklarını ancak yatırımcı hissiyatı uzun-vadeli kaygıların da etkilediğini belirterek "Türkiye'nin siyasi istikrarı sona erdi. Kısa veya orta vadede yeniden tesis edilmeyecek" dedi.

(ANKA)