kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dünya gözaltıları konuşuyor

Yeni Haber
Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında emekli generallerin bulunduğu 20'den fazla kişinin göz altına alınması, dünyada yankılandı.

FT: "GÖZALTILAR GERİLİMLERİ ARTTIRDI"

İngiliz Financial Times, gözaltıların siyasi yaşamı felç eden ve finansal piyasalara zarar veren gerilimleri arttırdığını belirtti. AKP davası ve darbe soruşturmasının yatırımcıları ürktüğünü kaydeden gazete, "Hükümet ile laik kurumlar arasındaki çatışma, Türk varlıklarına olan güveni zedeliyor" yorumunu yaptı.




TİMES: "TÜRKİYE'NİN GEÇMİŞİ LİBERAL GELECEK UMUDUNU YOK EDİYOR"

İngiliz The Times ise, "Türkiye'nin geçmişi, liberal bir gelecek umutlarını yok ediyor" başlığını kullandığı yorumda "Ülkenin liberal ve modern geleceğine kavuşma şansı yok olurken Türkiye'nin kimliği için verilen mücadelenin daha çok kötüleşeceği benziyor" görüşünü dile getirdi.

INDEPENDENT: "GÖZALTILAR GÜÇ MÜCADELESİNİN ANİ YOĞUNLAŞMASIDIR"

İngiliz The İndependent de, "Gözaltıların ülkeyi tüketen güç mücadelesinin ani bir yoğunlaşmasına işaret ediyor" görüşünü dile getirdi. Son gelişmelerin Türk borsasına vurduğunu da belirten gazete, "Türkiye'nin AB'ye katılma şansını söndürebilir" yorumunu da yaptı.

GUARDIAN: "SİYASİ SİSTEM ÇÖKÜŞE DOĞRU İLERLİYOR"

Diğer İngiliz gazetesi, "Türkiye'nin sendeleyen siyasi sistemi, savcının Anayasa Mahkemesinde iktidardaki partinin kapatılmasını talep etmesinden birkaç saat önce hükümeti yıkma planları yaptıkları şüphesiyle 24 kişinin tutuklanması ile bir çöküşe doğru ilerliyor" diye yazdı.

NYT: "DARBE DAVASINDA 21 GÖZALTI"

The New York Times de, "Türkiye'deki darbe davasında 21 gözaltı" başlığıyla verdiği haberde "İddianame ve resmi suçlamaların yokluğu, bazı gazetecileri ve başkalarının gözaltıların AKP'ye meydan okuyan grupları gözdağı vermeyi amaçladığını söylemelerine yol açtı" diye yazdı.

TELEGRAPH: "TÜRKİYE'DE SİYASİ KARGAŞA"

İngiliz The Telegraph da, AKP hakkındaki kapatma davasının AB sürecinin durmasına neden olabileceğini öne sürdüğü haberinde Türkiye'nin "siyasi bir kargaşa" ile karşı karşıya olduğunu savundu.

(ANKA)