kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

YÖK'ten üniversitelere atama uyarısı

Yeni Haber
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanvekili Prof. Dr. İzzet Özgenç imzasıyla üniversitelere gönderilen yazıda; profesör, doçent ve yardımcı doçent kadrolarına yapılacak atamalarda üniversitelerin belirleyecekleri ek koşulları dikkatle belirlemesi istendi.

YÖK tarafından gönderilen "Kanun Değişikliği' başlıklı genelgede, Yükseköğretim Kanunu'nda değişikliğin 28 Haziran 2008 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlülüğe girdiği hatırlatıldı. Genelgede, yapılan değişiklikle üniversitelerin; yardımcı doçent, doçent ve profesör kadrolarına yapılacak atamalarda YÖK'ün belirleyeceği koşulların yanı sıra ek koşul belirleyebileceği anlatıldı.

EK KOŞULLAR, YÖK ONAYI ALACAK

YÖK, üniversitelerin isterse ek koşul belirlemeden atamaları yapabileceği ya da ek koşul arayabileceğini kaydederek, ek koşulların belirlenmesinde 4 kurala uyulmasını istedi. YÖK'ün belirlediği kurallar ise şöyle:

-"Münhasıran bilimsel kaliteyi artırmak amacına yönelik olması,

-Bilim disiplinleri arasındaki farklılıklar göz önünde bulundurularak belirlenmesi,

-Objektif ve denetlenebilir olması,

-Yükseköğretim Kurulu'nun onayı alınmak suretiyle uygulamaya konulması."

Genelgede, üniversitelerin söz konusu atamalarda belirledikleri ek koşulları da üniversitenin internet sitesinde yayımlaması ve istendiği zaman ulaşılabilinmesi gerektiği vurgulandı.

(ANKA)