kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TOBB'dan gözaltına tepki

Yeni Haber
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ''Ergenekon Soruşturması'' kapsamında dün gözaltına alınan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün'ün ''böyle bir muameleye tabi tutulmasını kınadıklarını'' bildirdi.

Ankara Ticaret Odası Meclisi, genişletilmiş olarak olağanüstü toplandı.Toplantının ardından açıklama yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ATO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkanı Aygün'ün ''hala kamuoyuna açıklanmamış bir takım gayrimeşru faaliyetler içinde anılmasını, herhangi bir açıklama veya suçlama belirtmeksizin böyle bir muameleye tabi tutulmasını kınadıklarını'' ifade etti.

''Sayın Aygün'ün meşruiyet dışı herhangi bir tavır ve davranış içine girmeyeceğini de biliyoruz'' diyen Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:
''Sayın Aygün davet edilseydi adalete yardımcı olmak için ifade vermeye gitmeyecek miydi? Hukukun üstünlüğünü ve demokrasinin gereği insanların ifadesine başvurmanın kamuoyu vicdanına uygun yöntemleri vardır.Bu süreçte insanlara reva görülen muamelenin evrensel hukuk ilkeleri ile doğrudan bağdaşması gerekmektedir.''

''GELECEĞE MATUF KAYGI VE ENDİŞELERİMİZİ ARTIRMAKTADIR''

Dün meydana gelen olayı ''kişilik onuruna darbe'' olarak nitelendiren Hisarcıklıoğlu, ticaretin güven üzerine inşa edildiğini, bir tüccarın en
büyük sermayesinin itibarı olduğunu vurguladı. Hisarcıklıoğlu, ''Demokratik yollarla bu göreve seçilen ve hem Ankaralı müteşebbislerimiz hem de ülkemizin menfaatleri için mücadele veren saygın bir mensubumuza reva görülen bu uygulamayı hepimize yapılmış kabul ediyoruz'' diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, cumhuriyetin şerefinin ''adaleti'' olduğunu ifade ederek, ''Eğer bir sistem, hukukun ve adaletin dışına çıkmakla korunabilecekse esasen korunmaya değer değildir'' dedi.Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu, hukukun üstünlüğüne ve Türk yargısına inançlarının tam olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, ancak yargı sürecinin mutlaka şeffaf ve açık olması gerektiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, süreç şeffaf olmadığında şahısların mağdur olmasının kaçınılmaz olacağını ifade ederek, ''Sayın Sinan Aygün'ün tabi tutulduğu muamele, geleceğe matuf kaygı ve endişelerimizi artırmaktadır'' diye konuştu.

AA