kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ergenekon'da son gelişmeler

Yeni Haber
İstanbul, Ankara, Antalya, Trabzon ve Erzurum'da belirlenen çok sayıda adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alınan 21 kişinin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusu sürüyor.


*ERGENEKON OPERASYONU'NDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...,


Şüphelilerin avukatları emniyete gelerek müvekkillerinin durumları ile ilgili bilgi aldı. Avukatlar, müvekkillerinin ifade işlemine geçilmediğini, sadece Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltında tutulduklarını belirtti.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri devam eden şüphelilerin avukatları emniyete gelerek müvekkillerinin durumları ile ilgili bilgi almayı sürdürüyor. Bu kapsamda son olarak Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Başkanı Adnan Türkkan'ın avukatı İbrahim Erdoğan ile Emekli Albay Atilla Uğur'un avukatı Mustafa Avlağı emniyete geldi. Müvekkilleriyle görüştükten sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan avukatlar, suçlamaların ne olduğuna ilişkin bilgileri olmadığını dile getirdi.

Avukat İbrahim Erdoğan, müvekkilinin Beyoğlu'nda Atilla İlhan Kültür Merkezi'nde yapılan arama sırasında gözaltına alındığını ve emniyete getirildiğini söyledi. Müvekkilinin adının gözaltına alınacaklar listesinde bulunduğunu söyleyen Erdoğan, sabah 07:45'te yapılan arama sırasında bazı dökümanlara da el konulduğunu ve Türkkan'ın alınarak emniye getirildiğini kaydetti. Müvekkilinin ifade vereceğini, susma hakkını kullanmayacağını anlatan Erdoğan, müvekkili ile yaptığı görüşme sırasında kültür merkezinden alınan ve çuvallara doldurulan delillerin kendi gözetimlerinde açıldığını anlattı. Adliyeye sevk sürecine kadar ifade ve delil incelemesinin devam edeceğini de kaydeden Erdoğan, görüşme yaptığı zaman dilimine kadan müvekkilinin ifade işlemine geçilmediğini söyledi.

Antalya'da gözaltına alınarak İstanbul'a getirilen Emekli Albay Atilla Uğur'un avukatı Avlağı da müvekkilinin sağlık durumuyla ilgili bir endişelerinin bulunmadığını söyledi. Müvekkilinin ne ile suçlandığını bilmediklerini tekrarladı. Elde somut belgeler olmadan yapılacak suçlamalar ile tutuklama yapılamayacağını söyleyen Avlağı, hazırlanan soruşturma dosyasına ilişkin hiç bir bilgilerinin bulunmadığını anlattı.
Bu arada bazı avukatlar, müvekkilleriyle yaptıkları görüşmelerin ardından açıklama yapmadan emniyetten ayrıldı. Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatı Özgür Meriç Turan ve baronun atadığı Erol Mütercimler'in avukatı Berrin Adıyaman gazetecilerin sorularını cevapsız bırakarak emniyetten ayrıldı.

CİHAN