kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Emekli Org. Şener Eruygur

'Darbe Günlükleri'nde ismi geçen komutan

HABER MERKEZİ
Eski Jandarma Genel Komutanı emekli orgeneral Şener Eruygur'un ismi, emekli oramiral Özden Örnek'e ait olduğu iddia edilen günlüklerde "darbeyi en çok isteyen komutan" olarak geçiyordu..
Ergenekon operasyonu kapsamında eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon'la birlikte gözaltına alınan, eski Jandarma Genel Komutanı emekli orgeneral Şener Eruygur'un ismi, Nokta dergisinde yayınlanan ve dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu öne sürülen günlüklerde, "darbeye en hevesli komutan" olarak geçiyordu.

*ERGENEKON OPERASYONU'NDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Günlüklere göre, Cumhuriyet mitinglerinin mimarı Şener Eruygur'un adı, 2004 yılındaki "Sarıkız" ve "Ayışığı" darbe girişimlerine karışmıştı. Örnek'e ait olduğu belirtilen günlüklerin çeşitli kısımlarında Eruygur için şu ifadelere yer veriliyor:


'BİZE KIZIYOR'

*
"Jandarma Genel Komutanı'yla (Eruygur), Hava Kuvvetleri Komutanı bize hâlâ bozuklar. Amaçları illa ki darbe yapalım ve AKP'yi uzaklaştıralım. Yapalım da Kara Kuvvetleri olmazsa nasıl olur, bunu düşünen yok. Eruygur hâlâ darbeye ümidini bağlamış durumda. Bana 'Çok erken çözüldük, direnmeliydik' demez mi?"

* "Jandarma Genel Komutanı sözü ikide bir oraya getirip, 'bu işi ne zaman yapacağız', diyordu. Bazen süreyi uzatmanın en iyi çözüm yolu olduğunu söyleyince suratı asılıyordu."

* "Öğleden sonra Kara Kuvvetleri Komutanı beni aradı ve 'konuşalım' dedi. 15.30'da onların evine gittim. Çok sıkıntılıydı. Önce evvelce kararlaştırdığımız gibi yapmış olduğu gezi hakkında bilgi verdi. Tüm orduları dolaşmış ve tüm or ile kor rütbesindeki subaylar ile görüşmüş. Aldığı intiba şöyle: Herkes durumdan rahatsız ve gidişi beğenmiyor. Ama hiç kimse bu gidişin bir darbe ile düzeltilmesini istemiyor. Sivillerin bu gerekli tepkileri göstermelerini ve bizim onlara destek vermemizi istiyorlar. Bu çok önemliydi. Zira artık oturup tekrar aynı mevzuları konuşmaya gerek yoktu. Jandarma Genel Komutanı bu habere sevinmeyecekti, ama gerçek buydu."
Haberin fotoğrafları