kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Ergenekon iddianamede 'terör örgütü' şeklinde değerlendirildi"

Yeni Haber
İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, Ergenekon'un, iddianamede 'terör örgütü' şeklinde değerlendirildiğini söyledi.

Çolakkadı ayrıca, iddianamenin tamamlandığını, yaklaşık 2 bin 500 sayfa olan iddianamenin redaksiyonunun yapıldığını sözlerine ekledi.

Basın mensuplarını bilgilendiren Turan Çolakkadı, Ergenekon iddianamesinin tamamlandığını, yaklaşık 2 bin 500 sayfa olan iddianamenin redaksiyonunun yapıldığını söyledi.

İddianamede Ergenekon'un 'terör örgütü' şeklinde değerlendirildiğini ifade eden Çolakkadı, Pazar günü soruşturma savcılarının da aralarında bulunduğu değerlendirme toplantısı yaptıklarını anlattı. Çolakkadı, yaklaşık 8 saat süren toplantıda, iddianamenin hukuki boyutuyla ilgili görüş alış verişinde bulunulduğunu ifade etti.

Emekli orgenerallerin gözaltına alınması sırasında askeri yetkililerin bulunduğunu belirten Çolakkadı, aramalar sırasında askeri savcının da yer aldığını sözlerine ekledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, ''Ergenekon Soruşturması''na ilişkin iddianamenin düşeceği mahkemeden, iddianamenin, sanıklara ve taraflara CD ortamında verilmesini talep edeceklerini bildirdi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ndeki makamında basın mensupları ile sohbet toplantısı yapan Çolakkadı, ''Ergenekon Soruşturması''na ilişkin
iddianamenin yazılımının bittiğini ve Ulusal Yargı Ağı Projesine (UYAP) kayıt işlemlerinin sürdüğünü hatırlattı.

Çolakkadı, yazılımı biten ve redaksiyon işlemleri yapılan iddianameye, son operasyondaki gözaltına alınanların eklenmeyeceğini kaydetti.Yaklaşık 2 bin ila 2 bin 500 sayfa olması beklenen iddianameyi, aralıklarla incelediğini ifade eden Çolakkadı, iddianamenin, UYAP'a kayıt işlemleri bittikten sonra, önce kendisine sunulacağını bildirdi.

Başsavcıvekili Çolakkadı, UYAP'a 300 sayfadan fazla iddianamelerin teknik sorundan dolayı kaydedilemediğini belirterek, bu durumun Adalet Bakanlığına bildirildiğini, oradan alınan teknik yardım ile bu sorunun çözülmeye çalışıldığını anlattı.

İDDİANAME, OTOMATİK OLARAK BİR MAHKEMEYE SUNULACAK

UYAP'a göre, iddianamenin hangi mahkemeye sunulacağı konusunda müdahale yapılamadığını belirten Çolakkadı, bilgisayar sisteminin sanık sayısı, suçun ağırlığı gibi verilere bakarak iddianameyi dosyanın büyüklüğüne göre otomatik olarak bir mahkemeye sunduğunu söyledi.

Çolakkadı, ''İddianamenin düşeceği mahkemeden, iddianamenin sayfa sayısı fazla olacağı için fotokopi olarak değil de CD ortamında sanıklara ve taraflara verilmesini isteyeceğiz. Mahkemenin bunu uygun görmesi durumunda iddianame, CD'ye aktarılarak taraflara verilecek'' diye konuştu.İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, soruşturma evrakının bulunduğu dosyanın tamamının da bilgisayar ortamında taranmadığını kaydetti.

AJANSLAR