kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Nina öldü kalbi üniversitede okuyor

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
5 yıl önce Türk nişanlısının silahından çıkan kurşunlar yüzünden hem hayatını, hem de karnındaki bebeği kaybeden Nina Typol'ün kalbi; Erol Mertkanlı'nın hayatını kurtardı. Kalp naklinden sonra sağlığına kavuşan Erol, Nina'nın kalbiyle üniversiteye gidiyor.....
Türk nişanlısı tarafından hamileyken başından vurulan Nina Typol artık yaşamıyor ama kalbi üniversiteye gidiyor. Bundan tam 5 yıl önce Nina'nın kalbi ile yepyeni bir hayata başlayan Erol Mertkanlı, geçtiğimiz yıl üniversite sınavını kazandı. O artık Marmara Üniversitesi'nin Elektrik Öğretmenliği bölümünde okuyor. Erol Mertkanlı 5 yıl önce yapılan kalp naklinden sonra, sil baştan bir hayata başladı. Nakilden önce zayıf kalbi nedeniyle yoğun bakım ünitesinde ölüm-kalım savaşı veriyordu. Henüz 20 yaşındaydı ve ailesi tarafından terk edilmişti. Doktorlar en çok bir-iki ay daha yaşayabileceğini söylüyordu. Adı pek çok hasta gibi, kalp nakli bekleyenler listesindeydi ama aradığı kalbi bulması ihtimal dışı gibiydi.

DRAM VE MUCİZE İÇ İÇE!
Erol Mertkanlı canıyla uğraşırken, Türkiye'nin kolay kolay unutamayacağı bir olay yaşandı. Nina Typol adlı bir kadın, Antalya'da kıskançlık krizine giren Türk nişanlısının silahlı saldırısına uğradı. Sevdiği adamın tabancasından çıkan kurşunlar, hamile olan Nina'nın ve bebeğinin hayatlarını kaybetmelerine yol açtı. Günlerce yoğun bakımda kalıp, hayata tutunma mücadelesi veren Nina daha fazla dayanamayınca, ailesi Almanya'dan Türkiye'ye geldi. Yaşadıkları bu acı olayın başkaları için bir umut kapısı açmasını arzulayan Typol Ailesi, kızlarının organlarını bağışlamaya karar verdi.

KİMSE İNANMIYOR!
Nina'nın hayatını kaybettiği 8 Şubat 2003, hastanede kalp bekleyen Erol Mertkanlı'nın yeniden doğduğu gün oldu. Nina'nın bütün Türkiye'nin tüylerini diken diken eden dramı, Merkanlı'nın kurtuluşuna işaret ediyordu. Mertkanlı, Typol ailesinin kendisine bağışladığı kalp sayesinde sağlığına kavuştu. O günden bu yana 5 yılı aşkın zaman geçti. Erol Mertkanlı iyileşmekle kalmadı, Büyükşehir Belediyesi'nde çalışmaya başladı. Üniversiteye girmeyi de kafasına koymuştu. Bir yandan çalışırken, bir yandan da üniversite sınavına hazırlandı ve Marmara Üniversitesi'nin Elektrik Öğretmenliği bölümünü kazandı. Mertkanlı artık hem okuyor, hem de çalışıyor. O kadar sağlıklı görünüyor ki; etrafındaki kimse onun kalp nakli ameliyatı geçirdiğine inanamıyor. Nakilden sonra arkadaşlarının kendisine, 'Nina'nın kişilik özelliklerini aldın mı' diye sorduklarını belirten genç adam; "Öyle olsaydı, Almanca konuşmaya başlardım ama tek kelime bilmiyorum" diyor.