kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Orgeneral Başbuğ'dan Ergenekon açıklaması

Yeni Haber
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 24 Haziranda gerçekleştirdiği görüşme ile ''Ergenekon'' soruşturması arasında ilişki kurmaya yönelik bazı yorumlarda bulunulduğunu belirterek, ''Açık şekilde ifade etmek istiyorum: Yapılan bu yorum, ima ve değerlendirmeler kesinlikle gerçek dışıdır. Söz konusu toplantıda bu konu hiçbir şekilde gündeme gelmemiştir'' dedi.



Orgeneral Başbuğ, İspanya Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Carlos Villar Turrau'nun Kara Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'nı ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada, herkesin bildiği gibi İstanbul'da uzun süredir devam etmekte olan bir soruşturma kapsamında, dün soruşturmayı yürüten savcının isteği üzerine bazı kişilerin gözaltına alındığının hep beraber izlendiğini ve yaşandığını belirtti.

Orgeneral Başbuğ, bu meydana gelen olayla ilgili olarak, dün gece bazı televizyon kanallarında yapılan programlarda ve bugün bazı gazetelerde,
''gözaltına alma olayıyla 24 Haziran günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın bilgisi ve izniyle gerçekleştirilen toplantı arasında bir ilişki kurmaya yönelik bazı yorum, ima, değerlendirme ve haberler yapıldığını üzüntüyle gördüğünü'' vurguladı. Orgeneral Başbuğ, şöyle konuştu:

''Açık şekilde ifade etmek istiyorum: Yapılan bu yorum, ima ve değerlendirmeler kesinlikle gerçek dışıdır. Söz konusu toplantıda bu konu hiçbir şekilde gündeme gelmemiştir. Zaten gelmesi de mümkün değildir. O zaman bu yapılan yorum, ima ve değerlendirmelere ancak komplo teorisi denilebilir.Bu komplo teorisini yapanların hepsinin kötü niyetli olduğunu düşünmek istemiyorum. Ancak bu komplo teorilerini üretenlere şu soruyu sormakta yarar var: 'Bu komplo teorileri Türk Silahlı Kuvvetleri'nin birlik ve bütünlüğüne, emir-komutasına zarar vermeye yönelik bazı amaçlara hizmet etmiyor mu? Bu amaca bilerek, bilmeyerek hizmet etmiş olmuyorlar mı?' Bu soruyu sormak bizim hakkımız.TSK'nın birlik bütünlüğüne gereken hassasiyeti göstermek yalnız personelinin değil, herkesin üstünde durması gereken önemli bir husustur.Türkiye olarak zor günler yaşıyoruz. Hepimiz sağduyulu, soğukkanlı, daha dikkatli ve sorumlu davranmak mecburiyetindeyiz ve zorundayız.''Orgeneral İlker Başbuğ, bu konuda medyaya da büyük bir görev ve sorumluluk düştüğüne de dikkati çekti.

AA