kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Alman Büyükelçiden Milli Takım'a övgü

Yeni Haber
Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckard Cuntz, Türk Milli Takımı'nın, 13. Avrupa Futbol Şampiyonasında, final oynayabilecek ve şampiyonayı kazanabilecek güce sahip olduğunu gösterdiğini söyledi.

Büyükelçi Cuntz, 13. Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalinde Türkiye, Almanya maçına ilişkin olarak AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, ''Türk Milli Takımı, bu son şampiyona da, final oynayabilecek ve hatta şampiyonayı kazanabilecek bir güce sahip olduğunu gösterdi ve tüm takımların çekindiği bir takım oldu'' dedi.

Türk Milli Takımı'nın, ''muhteşem bir futbol'' sergilediğini vurgulayan Cuntz, maçlarda üstünlük sağlayabilecek teknik oyunculara sahip olduğunu söyledi.

Türkiye ile oynadıkları maçta, son dakikaya kadar gergin olduklarını belirten Cuntz, şöyle devam etti:

''Türkiye, son dakikalarda beraberlik golünü atınca, gerçekten çok korktum, çünkü Türk Milli Takımı'nın sürpriz sonuçlar alan ve son dakikalarda maçı alan takım olduğunu biliyordum. Maçın uzatmaya ve penaltılara gitme ihtimali, kaygılarımızı daha da arttırdı, çünkü Türk Milli Takımı, penaltılarda da kazanan bir takım. Turnuvanın bence en renkli ve heyecanlı takımı Türk Milli Takımıydı, yaptığı maçlar şampiyonaya canlılık getirdi.''

"SEMİH VE HAMİT EŞSİZ FUTBOLCULAR"

Türk Milli Takımı'nın her oyuncusunun iyi olduğunu belirten Cuntz, ancak bazı futbolcuların çok yüksek düzeyde teknik kapasiteye sahip olduklarını söyledi.

Cuntz, ''Semih ve Hamit eşsiz futbolcular'' diye konuştu. Eckard Cuntz, Türk Milli Takımı'nın, bundan sonraki turnuvalarda, aynı başarıyı gösterecek kapasiteye sahip bulunduğunu da ifade etti.

AA