kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
TALİBİ ÇOK... İtalyan ekipleri Fiorentina ve İnter'in, EURO 2008'de 3 golle en fazla gol atan oyuncumuz olan Semih Şentürk ile ilgilendiği öğrenildi.

Çok attık, bir de yemeseydik!

EMİR SOMER
Millilerimiz, eleme maçları da dahil, kalesinde en fazla gol gören takım oldu; savunmadaki sıkıntı rakamlarla kanıtlandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Çok attık, bir de yemeseydik!
Milli Takımımız'ın 2008 Avrupa Şampiyonası yarı final maçında Almanya'ya mağlup olarak kupadan elenmesinin ardından, şampiyonada oynadığımız maçları tek tek inceledik. Hatta bununla yetinmeyerek eleme grubunda oynadığımız karşılaşmaları da masaya yatırdık. Yaptığımız araştırmalar sonrası Millilerimiz'in tüm bu maçlar sonunda şampiyonada mücadele eden takımların arasında en fazla gol yiyen takım olduğunu gördük. Ayrıca rakamlar bununla beraber Milli Takımımız'ın 33 golle, (Bir diğer 33 golü bulunan Hırvatistan ile birlikte), eleme grupları ve 2008 Avrupa Şampiyonası'nda oynanan maçlarda 45 golü bulunan Almanya'dan sonra en fazla golü atan ikinci takım olduğunu bizlere gösterdi. Elde ettiğimiz tüm bu veriler, şampiyona boyunca hücumda ne kadar etkin olduğumuzu ve asıl sorunun savunma hattımızda olduğunu net bir şekilde ortaya koydu. Ay-yıldızlı ekibimiz kalesinde; eleme gruplarında 11, EURO 2008'de ise 9 gol (EURO 2008'de de en fazla gol yiyen takım) görerek, 20 golle şampiyonada mücadele eden 16 takım arasında bu üzüntüyü en fazla yaşayan ekip oldu.

RAKİPLERE FARK ATTIK
Hatta Milli Takımımız bu istatistikte rakiplerine öylesine açık bir fark attı ki, dün akşam oynanan ve bu araştırmaya dahil etmediğimiz Rusya-İspanya yarı final maçında taraflar birbirlerine 8'er gol dahi atmış olsaydı; Milli Takımımız bu unvanı yine kimselere bırakmayacaktı. Elimizde bulunan rakamlar 'Milli Takım Analizi'nin de kanıtı oldu. Rakamlar, Gürcan ağabeyin de yukarıda yaptığı "Bir kaleci ve Bülent Korkmaz ayarında bir savunma oyuncumuz olsaydı kupayı almıştık" şeklindeki yorumlarının haklılığını da ortaya koydu.

*MİLLİ TAKIMA COŞKULU KARŞILAMA...

*MİLLİLERİMİZİN ÜZÜNTÜLERİ...

*TRİBÜNLERDEKİ TÜRK - ALMAN DOSTLUĞU...

*EURO 2008'İN TRİBÜN GÜZELLERİ...

*PERİ MASALI SONA ERDİ...

*TÜRKLERİ YIKAN GOLLER...

*FATİH TERİM'İN ÇILDIRDIĞI ANLAR...

*İŞTE BİZİ ÜMİTLENDİREN GOLLER...

*AH BE RÜŞTÜ...

*TÜRKİYE - ALMANYA KARŞILAŞMASI...