kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

F.Bahçe finalde!

GALİP ÖZTÜRK / VİYANA
F.Bahçe'yle anlaşan Aragones'in yönettiği İspanya, sarı-lacivertli takımın yeni golcüsü Güiza'nın da gol attığı maçta Rusya'yı 3-0 yendi ve finale yükseldi..
İspanya, grup maçında 4-1 mağlup ettiği Rusya'yı yarı finalde 3-0 yenerek 1984'ten bu yana ilk kez finale çıktı. 6'da Villa'nın pasında Torres dönüp vurdu; kaleci Akinfeev ayağıyla topu çeldi. Bir dakika sonra Villa yine kaleyi yokladı; köşeye uzanan Rus kaleci yine gole izin vermedi. 16'da Pavlyuchenko'nun frikik atışında top kalenin çok az üstünden auta gitti. 31'de yine Pavlyuchenko, Marchena'yı geçip ceza sahası dışından çok sert vurdu; Casillas parmaklarının ucuyla kornere attı. 38'de Capdevilla'nın soldan ortasını düzelten Fernando Torres'in yerden vurduğu top, Akinfeev'in ellerinde kaldı.

GÜİZA GİRDİ VE ATTI
50. dakikada Iniesta'nın soldan yerden ortasını iyi takip eden Xavi, Akinfeev'in bacaklarının altından topu filelerle buluşturdu. Bir dakika sonra Fabregas'ın harika ara pasında Torres'in şutu az farkla üstten dışarı gitti. 62'de Sergio Ramos sağdan nefis kesti; Torres topa müdahalede geç kalınca, İspanya ikinci golden oldu. 70'de Fabregas'ın uzaktan sert şutunu Akinfeev kornere tokatladı. Ardından Xabi Alonso'nun şutunu da çift yumrukla uzaklaştırdı. 72'de F.Bahçe'ye bir hafta içinde imza atması beklenen Güiza, oyuna girdikten sadece üç dakika sonra topu ağlara gönderdi. 82'de Fabregas'ın soldan nefis ortasında Silva, farkı üçe çıkarttı. 89'da Rusya'nın tek ciddi atağında Semak'ın kafasını Casillas nefis bir refleksle çeldi. Aynı dakikada Güiza karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu Akinfeev'in ayağına nişanladı. İspanya finalde Almanya ile eşleşirken, turnuvanın flaş ekibi Rusya EURO 2008'e veda etti.